Ο λόγος που το αλουμινόχαρτο έχει γυαλιστερή και ματ επιφάνεια – Πώς πρέπει να χρησιμοποιείται

    Ημερομηνία:

    Το αλουμινόχαρτο είναι ένα απαραίτητο υλικό για την κουζίνα. Πέρα από το ότι είναι εξαιρετικό για να διατηρείτε φρέσκα τα τρόφιμα που αποθηκεύετε, είναι επίσης ο τέλειος τρόπος για να απαλλαγείτε από τη βρωμιά στο φούρνο σας, καθώς μπορεί να κάνει τη σχάρα σας γυαλιστερή και καθαρή.

    Πολλοί αναρωτιούνται ποια πλευρά του αλουμινόχαρτου είναι η “σωστή” για χρήση: η γυαλιστερή ή η θαμπή; Η διαφορά οφείλεται στη διαδικασία παραγωγής του. Γεγονός είναι ότι και οι δύο επιφάνειες του αλουμινόχαρτου είναι λειτουργικές.

    Τα φύλλα αλουμινίου δημιουργούνται με τη μέθοδο της συμπίεσης περνώντας ανάμεσα από κυλίνδρους. Έτσι η μία πλευρά ακουμπά πάνω στους κυλίνδρους, ενώ η άλλη τυλίγεται σε ρολό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η πλευρά που έρχεται περισσότερο σε επαφή με τους κυλίνδρους να γίνεται πιο λεία και γυαλιστερή. Αυτός είναι ο λόγος που το αλουμινόχαρτο έχει δύο πλευρές.

    Οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος χρήσης του αλουμινόχαρτου όταν μαγειρεύετε. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το αλουμινόχαρτο απ’ όποια πλευρά θέλετε και η απόδοση του θα είναι η ίδια. Επίσης, δεν υπάρχει καμία διαφορά ως προς το ψήσιμο και επομένως μπορούν να χρησιμοποιούνται εξίσου και οι δύο πλευρές.

    Είναι πράγματι το αλουμινόχαρτο κατασκευασμένο από αλουμίνιο;

    Το αλουμινόχαρτο αποτελείται από 98,5% αλουμίνιο, με το υπόλοιπο να είναι σίδηρος και πυρίτιο για αντοχή, σύμφωνα με το USDA (Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών).

    Το αλουμίνιο είναι ένας αγωγός που παγιδεύει τη θερμότητα. Έτσι όταν τυλίγετε το φαγητό σας σε αλουμινόχαρτο, η θερμότητα του διατηρείται και παραμένει ζεστό για περισσότερο χρόνο.

    Απλώς να θυμάστε ότι το αλουμίνιο είναι μέταλλο, επομένως θα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί όταν το βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων, καθώς υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ – ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ: Κλειστά το Σάββατο – Ανοιχτά την Κυριακή

    Κάθε χρόνο, την Κυριακή μετά την Black Friday τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά. Η Black...

    Σπιτικές βάφλες: tips και μυστικά για να τις πετύχετε

    Αν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια για...

    Δόμνα Μιχαηλίδου: Πρώτα ο πελαργός, μετά ο γάμος

    Νέο κεφάλαιο ανοίγει στη ζωή της η Δόμνα Μιχαηλίδου....

    Οι 25 καταθέσεις που ρίχνουν φως στην υπόθεση – Ποιοι φέρονται να στοχοποιούν την Ειρήνη Μουρτζούκου

    Aν και κατά τις προηγούμενες ημέρες την επικαιρότητα μονοπώλησε η...
    Best Shop