flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

O Λοβέρδος παίρνει αποστάσεις από τη Φώφη -«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει υπεύθυνη αντιπολίτευση»

Βαρύ εξακολουθεί να είναι το κλίμα στο Κίνημα Αλλαγής, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της Φώφης Γεννηματά να καθαιρέσει τον Ανδρέα Λοβέρδο από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και στην θέση του να τοποθετήσει τον Κώστα Σκανδαλίδη.

Η απόφαση αυτή της προέδρου του ΚΙΝΑΛ συνδέθηκε με τις φήμες ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν αποφασισμένος να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος στο προσεχές συνέδριο, που είναι προγραμματισμένο για το φθινόπωρο. Η απομάκρυνση του Ανδρέα Λοβέρδου σχολιάστηκε, επίσης, ότι αποτυπώνει την πρόθεση της Φώφης Γεννηματά για προσέγγιση του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι γνωστό εξάλλου ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ένας εκ των στελεχών του ΚΙΝΑΛ που είναι αντίθετα σε οποιαδήποτε σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με τον Κώστα Σκανδαλίδη που τοποθετήθηκε στη θέση του.

Στην πρώτη δήλωση μετά την καρατόμησή του, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε ανοησίες τα περί εκνευρισμού του και πρόσθεσε ότι θέλει να δει το ΚΙΝΑΛ να υπερδιπλασιάζει τις δυνάμεις του. «Οταν είσαι μικρός το πρώτο που σου λένε είναι “με ποιον θα πας”», σημείωσε.
Σε άρθρο του στα Νέα Σαββατοκύριακο, ο Ανδρέας Λοβέρδος παίρνει αποστάσεις από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ (τον οποίο χαρακτηρίζει κόμμα «του λαϊκισμού και της δημαγωγίας») και καλεί το ΠΑΣΟΚ να κάνει υπεύθυνη αντιπολίτευση και να μην αφήσει ελεύθερο το πεδίο των μεταρρυθμίσεων στη ΝΔ. Ένα είδος προειδοποίησης προς την Φώφη Γεννηματά να μην ακολουθεί τα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ προς τον λαϊκισμό, αλλά να προβάλλει το μεταρρυθμιστικό προφίλ του κόμματος.
Γράφει χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος, με τίτλο «Το στοίχημα που το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να χάσει»

«Η δεσπόζουσα θέση που κατοχύρωσε το ΠΑΣΟΚ μετά τη μεταπολίτευση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κατά κυριολεξία μονοπώληση του πεδίου των μεταρρυθμίσεων. Σήμερα από τη θέση της αντιπολίτευσης που μας έχει τάξει το εκλογικό σώμα,έχουμε δυνατότητα και συγχρόνως υποχρέωση να προβάλουμε, να τιμήσουμε ή έστω να μην καταστρέψουμε το μεταρρυθμιστικό dna της παράταξής μας στις δεκαετίες που έρχονται.

Επειδή σημασία στην πολιτική έχει πάντα που βρισκόμαστε σήμερα, κρίνω σκόπιμο να επισημάνω ότι ο όρος «μεταρρύθμιση» ορίζει όχι εκείνον που την ευαγγελίζεται αλλά εκείνον που την πραγματώνει. Και ακριβώς γι’ αυτό έχω βαθιά πεποίθηση ότι οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν προνομιακό πεδίο, κυρίως για να μην πω αποκλειστικά, για την παράταξη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Απολύτως ενδεικτικά αναφέρω την τοπική αυτοδιοίκηση όλων των βαθμίδων, το ΕΣΥ, τον ΕΟΠΥΥ, τον συνήγορο του πολίτη, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το ΑΣΕΠ, κλπ.κλπ.κλπ. Με αυτή την έννοια η προσπάθεια της παρούσας διακυβέρνησης και ειδικά του Πρωθυπουργού κ.Μητσοτάκη να σφετερισθούν και να κατοχυρώσουν μεταρρυθμιστικές αποκλειστικότητες μάλλον ως ανιστόρητη εμφανίζεται.

Η παράταξή μας το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν πρέπει να κάνει τη χάρη στη Νέα Δημοκρατία, να της αφήσει ελεύθερο το μεταρρυθμιστικό χώρο. Η αντιπολίτευση που περιμένει την κυβέρνηση να αρθρώσει Α για να λαρυγγίσει από την πλευρά της Ω είναι τόσο εύκολη όσο και άχρηστη και επικίνδυνη για τους πολίτες. Ο Έλληνας και η Ελληνίδα χρειάζονται απέναντι σε μία Κυβέρνηση που καλώς ή κακώς ο λαός την έχει ψηφίσει, μία αντιπολίτευση υπεύθυνη, που θα αποκαλύπτει τις κυβερνητικές ανεπάρκειες, τις αναντιστοιχίες των τίτλων με τα περιεχόμενα των πολιτικών της και θα προσπαθεί να βελτιωθεί η κατάσταση της χώρας αλλά και να αντιμετωπισθεί η φτώχια, που θα είναι το μεγάλο θέμα μετά την πανδημία. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν περισσότερο παρά ποτέ ανάγκη από ένα κόμμα που θα ενσταλάζει με τη στάση του την ελπίδα και τη βεβαιότητα ότιυπάρχει στα αντιπολιτευτικά έδρανα ένα ζευγάρι ασφαλών χεριών που προστατεύει και θωρακίζει τα συμφέροντα τους. Στον ενεστώτα χρόνο ο κ.Μητσοτάκης αισθάνεται μεγάλη άνεση με τον κ.Τσίπρα ακριβώς γιατί ο δεύτερος διαλέγει, όπως πάντα, το δρόμο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Όσο όμως αυτοί οι δύο βολεύονται μεταξύ τους, ο πολίτης περιμένει.

Σε αυτό το αίτημα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πρέπει να ανταποκριθεί. Για να το πετύχει αυτό βασική προϋπόθεση είναι να υπερδιπλασιάσει τα ποσοστά του. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας ως κόμμα του Κέντρου, της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας, ώστε να αποτελέσουμε τη μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη η κοινωνία και που θα κάνει ξανά την παράταξή μας μεγάλη. Με τη δύναμη του παραδείγματος: ας αναλογιστεί ο καθένας από εμάς τί θέλουμε σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό. Κοκορομαχίες δίχως αύριο ή ουσιαστική συμβολή στην επιτάχυνσή του;

Αυτό είναι το καθολικό αίτημα της κοινωνίας και αυτό είναι το στοίχημα που το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να χάσει».