Της Μαρίας Γούβη, μέλους Πολιτικής Γραμματείας του σπιράλ
_
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τον Αυτισμό, ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων με Αυτισμό «Μίτος» διοργάνωσε με ιδιαίτερη απήχηση, την Τετάρτη 1 Απριλίου 2026, εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με τίτλο: «Μαθαίνουμε διαφορετικά, Προχωράμε μαζί», στην Αγορά Αργύρη. Δώσαμε το παρόν. Μέσα από βιωματικές και επιστημονικές προσεγγίσεις κατέστη για μία ακόμη φορά αντιληπτό πως ο Αυτισμός μάς αφορά όλους και όχι μόνο τις οικογένειες των ατόμων στο φάσμα. Αποτελεί ένα κοινωνικό ζήτημα που αποζητά την ενσωμάτωση, την αποδοχή και τον σεβασμό στην διαφορετικότητα από όλους μας, όχι μόνο στα λόγια.
Σε μια εποχή όπου ο αγώνας για αξιοπρέπεια, αρμονική και δημιουργική συμβίωση, αναγνώριση των δικαιωμάτων των ατόμων με Αυτισμό αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα θεσμών και κοινωνικών δομών, ας ενώσουμε όλοι μαζί την φωνή μας με φορείς όπως ο «Μίτος», προκειμένου να κατακτηθεί η απρόσκοπτη πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά, όπως:
Είναι όλα αυτά απαραίτητα για την κοινωνική, οικονομική και ψυχική ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο, χωρίς αποκλεισμούς και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, για μία αξιοπρεπή και δημιουργική ζωή.


