Ο μητροπολίτης Πάφου δεν δέχεται την κάρα του Απόστολου Παύλου γιατί την έχουν καθολικοί – Προτείνει να διαβάζει παπάς τα φαγητά του delivery

    Ημερομηνία:

    Στα μαχαίρια βρίσκονται ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος με τον Μητροπολίτη Πάφου Τυχικό, λόγω της κάρας του Αποστόλου Παύλου.

    Η κάρα φυλάσσεται στο Βατικανό και δεν έχει βγει ποτέ έξω από το κρατίδιο των Ρωμαιοκαθολικών. Ωστόσο κατόπιν επιμονής του τέως Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, ο Πάπας είχε συμφωνήσει να γίνει μεταφορά στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Πάφο, όπου είχε διδάξει ο κορυφαίος των Αποστόλων.
    Ο Μητροπολίτης Πάφου όμως, όπως έγραψε η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» δεν δέχεται να υποδεχθεί την κάρα του Αποστόλου Παύλου, γιατί τη μεταφέρουν Καθολικοί που τους θεωρεί αιρετικούς.

    Η στάση του εξέπληξε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ο οποίος είναι και ο άνθρωπος που είχε προτείνει τον Μητροπολίτη Τυχικό για ανάληψη της Μητρόπολης Πάφου. Φαίνεται πως υπήρξαν προσπάθειες να τον μεταπείσει, αλλά έπεσαν στο κενό.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος διερωτήθηκε πώς άλλαξε στάση ο Μητροπολίτης ο οποίος στα παρελθόν είχε δεχθεί αντιπροσωπεία Ρωμαιοκαθολικών και μάλιστα τους προσφώνησε. Άφησε να νοηθεί πως καθοδηγείται από κάποιους, οι οποίοι τον σπρώχνουν σε ακραίες θέσεις.
    Πέρυσι ο Μητροπολίτης Πάφου με εγκύκλιο του προέτρεπε τους πιστούς να μην τρώνε φαγητό που τους μεταφέρουν ξένοι (delivery) γιατί μπορεί να τους ρίξουν κάτι μέσα και να καταληφθούν από δαιμόνια. Πρότεινε μάλιστα να πηγαίνουν αυτά τα φαγητά και τα αναψυκτικά τα οποία είναι επίσης «δαιμονικά», σε κάποιον παπά για να τα διαβάζει και να απαλλάσσονται της δαιμονικής ενέργειας.

    Περίεργη στάση τήρησε και το θέμα της Ουκρανικής Εκκλησίας. Αρχικά είχε συμφωνήσει με την θέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και στη συνέχεια τάχθηκε με τις θέσεις του Πατριαρχείου Μόσχας.

    Πριν λίγο καιρό αρνήθηκε να κάνει γάμο μεταξύ Ορθόδοξης και Καθολικού παρά το ότι αυτό επιτρέπεται. Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος επεσήμανε και αυτό το «φάλτσο» με τον Μητροπολίτη Τυχικό να διαψεύδει πως αρνήθηκε, λέγοντας όμως ότι προτρέπει να βαφτίζονται Χριστιανοί, θεωρώντας πως οι Καθολικοί ως «αιρετικοί δεν είναι Χριστιανοί».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Το βουλκανιζατέρ που εφημερεύει την Κυριακή

    Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου μας...

    Αγγελική Νικολούλη: Οι φορές που ήρθε αντιμέτωπη με δολοφόνους στο «Φως στο Τούνελ» πριν από την υπόθεση Μουρτζούκου

    Το βράδυ της Παρασκευής (11.07.2025) η Αγγελική Νικολούλη επέστρεψε εκτάκτως στο...

    Η Ειρήνη Μουρτζούκου δηλώνει έτοιμη να μιλήσει για τον θάνατο του Παναγιωτάκη – Τι θα υποστηρίξει στην απολογία της

    Η Ειρήνη Μουρτζούκου έχει ομολογήσει τις δολοφονίες 4 βρεφών σοκάροντας το...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: «Ογκολογική εγκατάλειψη»

    Ζήτημα «ογκολογικής εγκατάλειψης της Δυτικής Ελλάδας», θέτει ο πρόεδρος...