Το «Μουσικό κουτί» του Γιάννη Σπανού στην ΕΡΤ1 – Καλεσμένοι οι Δημήτρης Μπάσης, Μελίνα Ασλανίδου, Σοφία Μαγκαφά

    Ημερομηνία:

    Ένα… νέο κύμα δροσιάς και έρωτα έρχεται στο «Μουσικό κουτί» μέσα από τα τραγούδια του Γιάννη Σπανού, ενός ξεχωριστού συνθέτη που τα τραγούδια του έχουν κερδίσει μόνιμη θέση στις καρδιές όλων μας. Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, στις 22:00, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται την αγαπημένη του ανιψιά, Σοφία Μαγκαφά και δυο σπουδαίους ερμηνευτές, τον Δημήτρη Μπάση και τη Μελίνα Ασλανίδου που αγαπούν ιδιαίτερα τα τραγούδια του.

    Υπάρχουν ορισμένα πραγματικά μεγάλα τραγούδια που έχουν γραφτεί αρκετές δεκαετίες πριν, που ο χρόνος δεν κατάφερε να τα ξεθωριάσει, «Οδός Αριστοτέλους», «Η μαρκίζα», «Πες πως μ’ αντάμωσες», «Μια αγάπη για το καλοκαίρι».

    Ο Γιάννης Σπανός ήταν ένας συνθέτης κοσμοπολίτης, με έντονες επιρροές από το ευρωπαϊκό τραγούδι, αλλά και αυθεντικά λαϊκός. Στη μεγάλη του καλλιτεχνική διαδρομή που ξεκίνησε από το Παρίσι, συνεργάστηκε με κορυφαίους στιχουργούς και ερμηνευτές, μελοποίησε ποιητές στις περίφημες Ανθολογίες του, έγραψε μουσική για το σινεμά και το θέατρο και βέβαια ήταν ο πρωτεργάτης του ελληνικού Νέου Κύματος στα μέσα της δεκαετίας του ’60.

    «Επειδή σ’ αγαπώ». Δεν χρειάζεται συστάσεις. Στίχοι Λευτέρης Παπαδόπουλος, πρώτη εκτέλεση Μανώλης Μητσιάς. Στο μικρόφωνο ο Νίκος Πορτοκάλογλου, αλλά και οι καλεσμένοι της εκπομπής.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Την Κυριακή έρχεται ο ηγούμενος Εφραίμ

    Μια εβδομάδα πριν από την κορύφωση των εορτασμών για...

    Τελικές εργασίες κατασκευής και σύνδεσης με τον νέο αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου

    Στο πλαίσιο εργασιών ολοκλήρωσης του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών–Πύργου και...

    Πάτρα: Η Μαρία Κυριακοπούλου με τον Αντώνη Κουνάβη

    Η Μαρία Κυριακοπούλου συμπαρατάσσεται με τον Αντώνη Κουνάβη στις...

    Σε συναγερμό η Πολωνία: Στέλνει 10.000 στρατιώτες σε κρίσιμες υποδομές και προειδοποιεί για επιθέσεις μέσα στα Χριστούγεννα

    Την ανάπτυξη 10.000 στρατιωτών με στόχο την προστασία κρίσιμων υποδομών σε...