Η Έκθεση είναι αφιερωμένη στην διεκδίκηση της επιστροφής των Μαρμάρων και γλυπτών ανά τον κόσμο στην Πατρίδα μας
Είναι ώρα…..!?
Πριν από 2500 χρόνια ένας Πολιτισμός με Επιστήμες και Τέχνες πλημμύρισε τον πλανήτη γη. Ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Όμηρος και πολλοί άλλοι, έχουν αναφέρει την καταγωγή και την ικανότητα της φυλής, (Έλληνες) Εδώ να επισημάνουμε ότι με τον όρο Έλληνας δεν εννοούμε το άτομο που γεννήθηκε στην Ελλάδα καθώς ο Έλληνας είναι είδος . Αν δεχθούμε πραγματικά τα λόγια των ένδοξων προγόνων μας (και δεν είναι λίγοι), υπάρχει εύκολα μια «λογική» εξήγηση για την καταγωγή μας, την Ελληνική Πελασγική Φυλή. Ο Αριστοτέλης υποστήριξε την αστρική καταγωγή των Ελλήνων.
Τα αριστουργήματα εκείνης της εποχής, Ναοί, Αγάλματα, Έργα Τέχνης, έκλεψαν διάφορες σύγχρονες εθνότητες και για πολλά χρόνια έλειπαν από τον πραγματικό και φυσικό τους χώρο, την Ελλάδα! Η ανθρωπότητα πρέπει να κρατήσει τις μνήμες, τις σπουδές, τις επιστήμες, τα γράμματα και τις τέχνες για να εξελιχθεί, αλλά έχει και το μεγαλύτερο χρέος, να επιστρέψει τα έργα τέχνης από εκεί που τα πήρε….. Ήρθε η ώρα!
-Σωκράτης Ευγενίδης
Ο Σωκράτης Ευγενίδης είναι Έλληνας ζωγράφος, γεννημένος το 1958 στην Πάτρα. Από πολύ μικρός σε ηλικία 8 ετών έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη ζωγραφική και τελικά ακολούθησε αυτόν τον καλλιτεχνικό δρόμο. Ξεκίνησε ημιεπαγγελματικά το 1982, όταν ήταν 22 ετών, ουσιαστικά αυτοδίδακτος. Το 1985 παρακολούθησε ανεξάρτητα μαθήματα ζωγραφικής στο καλλιτεχνικό εργαστήρι της Σχολής Καλών Τεχνών, μέχρι το 1987. Παρακολούθησε μαθήματα ελεύθερου επαγγέλματος της Ρωσικής Σχολικής Ζωγραφικής.
Χρησιμοποιεί λάδι και μικτές μπογιές και τελευταία έχει προσθέσει γλυπτική σε καμβά, το ανεξάντλητο θέμα του προκαλεί συναισθήματα στους θεατές, κυρίως με την Ελληνική Ιστορία, την αναφορά στη φύση, το ελληνικό τοπίο και τη θάλασσα. Οι πίνακές του, που δημιουργήθηκαν με πινέλα και μαχαίρια παλέτας, εκφράζουν σύγχρονες, σύγχρονες, ελεύθερες και αποφασιστικές κινήσεις, επηρεασμένες από τον ιμπρεσιονισμό, αλλά με εξπρεσιονιστική ανατροπή. Χωρίς να αποφεύγει πάντα τα περιγράμματα, αλλά συχνά με αφηρημένη προδιάθεση, προτιμά να καθοδηγεί τη θέα και την αντίληψη των θεατών, μέσα από έντονους χρωματικούς συσχετισμούς και ένα εντελώς προσωπικό στυλ.
Με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού του Λονδίνου

