Ο ποιητής Αντώνης Σκιαθάς και το Culture Book στο Παλέρμο

    Ημερομηνία:

    Η Τζίνα Καλογήρου, ο Κωτόπουλος Η. Τριαντάφυλλος και ο Αντώνης Δ. Σκιαθάς παρευρίσκονται στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο ως επίσημοι προσκεκλημένοι στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 90 χρόνων της Έδρας Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (ιδρυτής της έδρας ο μεγάλος ελληνιστής Bruno Lavagnini).

    Το Σάββατο το πρωί θα “τιμηθεί” με ανακοίνωση για το σύνολο του έργο του ο ποιητής Αντώνης Σκιαθάς.

    Από την 30.9.2021 ως και την 4.10.2021 θα λάβει μέρος στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο Ιταλίας, κάτω από την αιγίδα σπουδαίων φορέων, επίσημος εορτασμός για την 90η επέτειο της ίδρυσης της Έδρας Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Πολύ σωστά το Πανεπιστήμιο του Παλέρμο θεωρείται ως φωλιά της αγάπης προς την Ελλάδα, επειδή η Ελληνική γλώσσα, αρχαία μεσαιωνική και νέα, καλλιεργείται εκεί ως ενιαία, ως ‘ζωντανό πλάσμα που δέχεται αλλοιώσεις αλλά δεν παρουσιάζει κανένα χάσμα’ όπως λέει ο Γιώργος Σεφέρης.

    Το Πανεπιστήμιο του Παλέρμο οφείλει αυτή τη φήμη του στον πρωτοπόρο αείμνηστο ελληνιστή Bruno Lavagnini: ως σήμερα η Ελληνική γλώσσα μελετιέται εκεί όχι μόνο με επιστημονική ακρίβεια, αλλά με γνήσιο σεβασμό για το πολιτισμό της χώρας μας. Από τους μεγαλύτερους δασκάλους η σκυτάλη της αγάπης προς την Ελλάδα περνάει στους νέους, από τον Lavagnini στον Vincenzo Rotolo και σήμερα στην Μαρία Caracausi.
    Στο πλαίσιο του εορτασμού θα λάβουν μέρος διαλέξεις και σεμινάρια, από Ιταλούς και Έλληνες μελετητές, όπως και παρουσιάσεις εκδόσεων από σειρές νεοελληνικής λογοτεχνίας που πραγματοποιούνται επί τόπου.

    Σημειωτέον, ότι η Caracausi τιμήθηκε φέτος με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης για τη δίγλωσση έκδοση (2019) της μέχρι τότε ανέκδοτης συλλογής του Γιάννη Ρίτσου « Άσπρες Κηλίδες πάνω στο άσπρο».

    Ο Αντώνης Σκιαθάς με τον σημαντικό Ελλην...

    Ο Αντώνης Σκιαθάς με τον σημαντικό Ελληνιστή Vincenzo Rotolo

    Με τον Πρόεδρο του Patras World Poetry F...

    Με τον Πρόεδρο του Patras World Poetry Festival καθ. του Παν. Δυτ. Μακεδονίας Τριαντάφυλλο Κωτόπουλο, την Τζένη Μπίστα σύμβουλο του Ινστ. Εκπαιδευτικής Πολιτικής, την Τζίνα Καλογήρου καθηγήτρια ΕΚΠΑ, μέλους κριτικής επιτροπής Βραβείων Jean Moreas

    Με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Λόυντ ...

    Με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Λόυντ της Σουηδίας Βασίλειο Σαμπατακάκη και τον καθηγητή του ΕΚΠΑ Γεράσιμο Ζώρα

    Δήμαρχος Παλέρμο Leoluka Orlanto, Καθηγή...

    Δήμαρχος Παλέρμο Leoluka Orlanto, Καθηγήτρια της Έδρας Νεοελληνικών Σπουδών του Παλέρμο Μaria Caracausi

    DEH myHomeGasControl
    proliptikes
    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Fraport Greece: Επενδύσεις στα 14 αεροδρόμια από την απογείωση του τουρισμού

    Νέες επενδύσεις για την ενίσχυση των υποδομών φέρνει η...

    Υπόθεση Ζουράφσκι: Η γυναίκα που κόντεψε να πεθάνει επειδή της αρνήθηκαν την άμβλωση στις ΗΠΑ

    Η απαγόρευση των αμβλώσεων σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ αναζωπύρωσε από την...

    Η… μαύρη λίστα του Τραμπ: Θα απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες 43 χωρών

    Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να βάλει στο στόχαστρο πολίτες...

    ΠΑΤΡΑ: Τροχαίο με δύο μηχανάκια! Στο έδαφος δύο άτομα – ΦΩΤΟ

    Νέο τροχαίο με τραυματίες στην Πάτρα, αυτή τη φορά...