Ο Προμηθέας λύγισε 83-61 από την ανώτερη Μπολόνια

    Ημερομηνία:

    Χωρίς τον Μίλος Τεόντοσιτς στην σύνθεσή της η Βίρτους Μπολόνια πέρασε νικηφόρα από την Πάτρα επικρατώντας του Προμηθέα με 83-61 για την 16η αγωνιστική του EuroCup. Οι Πατρινοί παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικοί για 20 αγωνιστικά λεπτά όμως στο τρίτο δεκάλεπτο η Βίρτους Μπολόνια πίεσε, έβαλε τα σουτ και αποσπάστηκε με διαφορά πάνω των 20 πόντων.

    Με τον Ρογκαβόπουλο ως κύρια απειλή στην επίθεση ο Προμηθέας έκανε την προσπάθειά του να πλησιάσει και να ανατρέψει την κατάσταση όμως η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής και οι Ιταλοί είχαν την ποιότητα να κρατήσουν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα. Πρώτος σκόρερ για τους Ιταλούς ήταν ο Κορντινιέ με 22 πόντους ενώ για τον Προμηθέα ο Ρογκαβόπουλος είχε 20 με τον Γκραντ να προσθέτει 12.

    Στο ημίχρονο της αναμέτρησης ο Προμηθέας βράβευσε τον Βασίλη Σπανούλη για την προσφορά του στο μπάσκετ.

    Προμηθέας και Βίρτους Μπολόνια χρειάστηκαν περίπου 2.5 αγωνιστικά λεπτά για να βρουν ρυθμό, με τους Ρογκαβόπουλο και Γκραντ να χαρίζουν τους πρώτους πόντους στους γηπεδούχους. Οι Ιταλοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά, όμως ο Προμηθέας έμεινε κοντά στο σκορ, εκμεταλλεύτηκε μερικά άστοχα σουτ της Βίρτους και έδειξε ανταγωνιστικός παρά τα λάθη του. Ο Ρογκαβόπουλος έκλεισε εντυπωσιακά το πρώτο δεκάλεπτο με buzzer beater πίσω από το κέντρο και κράτησε στο -5 τους Πατρινούς.

    Φλίγκος
    Στο δεύτερο δεκάλεπτο η διαφορά σταδιακά άνοιξε με τους Ιταλούς να αρχίζουν να βελτιώνουν τα ποσοστά τους στην επίθεση και τον Προμηθέα να φθείρεται από τα φάουλ. Ο Ρογκαβόπουλος ήταν η μοναδική αξιόπιστη λύση των πατρινών στην επίθεση, με τους Ιταλούς να κλείνουν το πρώτο μισό στο +6.

    Η συνέχεια είχε χρώμα… ασπρόμαυρο. Η Βίρτους Μπολόνια πάτησε το γκάζι στην επίθεση έφτασε τη διαφορά στα υψηλότερα σημεία της, την ώρα που ο Προμηθέας υπέπεσε σε πολλά λάθη που του κόστισαν. Οι Ιταλοί κράτησαν το προβάδισμά τους, δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω και πέρασαν από την Πάτρα παίρνοντας τη νίκη.

    ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Νέντοβιτς, Κόλγιενσιτς, Κοβάλσκι

    ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-21, 30-36, 44-68, 83-61

    Οι επόμενες αναμετρήσεις των ομάδων: Για τη 17η αγωνιστική της διοργάνωσης η Βίρτους Μπολόνια θα φιλοξενήσει τη Γκραν Κανάρια (29/3, 21:30), ενώ ο Προμηθέας θα ταξιδέψει στην Βενετία εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Βενέτσια (30/3, 21:00).

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ουάσινγκτον: Αναζητείται ο πατέρας που φέρεται να σκότωσε τις τρεις κόρες του – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του

    Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Ουάσινγκτον Μπομπ Φέργκιουσον διέταξε να συνδράμουν...

    Κρήτη: Νοικιάζουν κρεβάτι μέσα στις… ελιές από 106 έως 126 ευρώ το βράδυ

    Στις Μοίρες Κρήτης, έστησαν ένα κρεβάτι μέσα σε έναν...

    ΠΑΤΡΑ – Γερωκοστοπούλου: Από πεζόδρομος… έγινε «χωματερή»! Πετούν σκουπίδια… όπου να ‘ναι

    Ο πεζόδρομος της Γερωκοστοπούλου, ένας από τους πιο κεντρικούς...

    ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: Νέος ΚΟΚ: Το όριο των 30km/h είναι σωτηρία

    Οι θεμελιώδεις αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας δεν είναι...