Ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας δίπλα στους νέους

    Ημερομηνία:

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με θέμα «Διαχείριση άγχους και Πανελλαδικές Εξετάσεις – Συμβουλές σε μαθητές και γονείς» στα γραφεία του Συλλόγου.

    Ο προσκεκλημένος ομιλητής, Δημήτριος Σχοινάς, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας και εκπαιδευτικός, αναφέρθηκε αναλυτικά στο ζήτημα της διαχείρισης του άγχους την περίοδο των Πανελλαδικών εξετάσεων και εστίασε στο ζήτημα της διατροφής, προκειμένου να έχουν σωματική και ψυχική ευεξία για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των εξετάσεων.

    Παράλληλα, μίλησε για το διαδικαστικό κομμάτι των εξετάσεων, ενώ εστίασε στα κριτήρια επιλογής των σχολών προτίμησης και στη διασύνδεση αυτών των επιλογών με την αγορά εργασίας. Στο τέλος, ο κ. Σχοινάς προχώρησε σε ελεύθερη συζήτηση με τους παρευρισκόμενους και απάντησε σε ερωτήσεις και απορίες των μαθητών και των γονιών τους πάνω στα ζητήματα που συζητήθηκαν, ενώ έδωσε πρακτικές συμβουλές.

    Από πλευράς του Συλλόγου, ο Πρόεδρος, Παναγιώτης Καρασπήλιος και με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού αναφέρθηκε στο ζήτημα των εξετάσεων και του άγχους που βιώνουν τα παιδιά ευρύτερα στη σχολική τους πορεία. Επιπλέον, τόνισε ότι «ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» αγκαλιάζει θερμά εκδηλώσεις και δράσεις που απηχούν θέματα που αφορούν τη νέα γενιά και θέλει να βρίσκεται στο πλευρό των νέων ανθρώπων, που αποτελούν το ζωογόνο και δημιουργικό κομμάτι, την κινητήριο δύναμη των συλλόγων και ευρύτερα της κοινωνίας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Έλλη Κοκκίνου: Έβαζαν σημάδι στο ντεκολτέ μου με τα γαρύφαλλα

    Μια προσβλητική συμπεριφορά με την οποία ήρθε αντιμέτωπη στο...

    Κωνσταντίνος Βασάλος: Οφείλω τα πάντα στο Survivor

    Για την πορεία του στην τηλεόραση, τον ρόλο που...

    Απόστολος Βανταράκης: «Ο αμίαντος πρέπει να απομακρυνθεί με κάθε τρόπο» (Ηχητικό)

    Ο Καθηγητής Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών, Απόστολος Βανταράκης, μιλώντας...

    Αχτσιόγλου: Δεν έπρεπε να παραιτηθεί ο Τσίπρας

    Η πρώην υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα,...