Ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας δίπλα στους νέους

    Ημερομηνία:

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με θέμα «Διαχείριση άγχους και Πανελλαδικές Εξετάσεις – Συμβουλές σε μαθητές και γονείς» στα γραφεία του Συλλόγου.

    Ο προσκεκλημένος ομιλητής, Δημήτριος Σχοινάς, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας και εκπαιδευτικός, αναφέρθηκε αναλυτικά στο ζήτημα της διαχείρισης του άγχους την περίοδο των Πανελλαδικών εξετάσεων και εστίασε στο ζήτημα της διατροφής, προκειμένου να έχουν σωματική και ψυχική ευεξία για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των εξετάσεων.

    GLEARNET

    Παράλληλα, μίλησε για το διαδικαστικό κομμάτι των εξετάσεων, ενώ εστίασε στα κριτήρια επιλογής των σχολών προτίμησης και στη διασύνδεση αυτών των επιλογών με την αγορά εργασίας. Στο τέλος, ο κ. Σχοινάς προχώρησε σε ελεύθερη συζήτηση με τους παρευρισκόμενους και απάντησε σε ερωτήσεις και απορίες των μαθητών και των γονιών τους πάνω στα ζητήματα που συζητήθηκαν, ενώ έδωσε πρακτικές συμβουλές.

    Φλίγκος
    Από πλευράς του Συλλόγου, ο Πρόεδρος, Παναγιώτης Καρασπήλιος και με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού αναφέρθηκε στο ζήτημα των εξετάσεων και του άγχους που βιώνουν τα παιδιά ευρύτερα στη σχολική τους πορεία. Επιπλέον, τόνισε ότι «ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» αγκαλιάζει θερμά εκδηλώσεις και δράσεις που απηχούν θέματα που αφορούν τη νέα γενιά και θέλει να βρίσκεται στο πλευρό των νέων ανθρώπων, που αποτελούν το ζωογόνο και δημιουργικό κομμάτι, την κινητήριο δύναμη των συλλόγων και ευρύτερα της κοινωνίας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πορτογαλία: Φάλαινες επιτέθηκαν και βύθισαν ιστιοπλοϊκό – Βίντεο

    Φάλαινες επιτέθηκαν και βύθισαν ένα ιστιοπλοϊκό με τουρίστες στα...

    Σοκ στη Λάρισα: 13χρονος συνελήφθη για παιδική πορνογραφία με τεχνητή νοημοσύνη

    Μια πρωτοφανής υπόθεση αποκαλύφθηκε την Κυριακή στη Λάρισα, όπου ένας...

    Ο Κώστας Πελετίδης συλλυπείται τον Νίκο Παπαδημάτο

    Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει τα ειλικρινή του...

    ΕΥΔΑΜ: Συμμετοχή του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στην 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

    To Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης έχει περάσει σε νέα...