O Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΘΑ ΓΕΣ Πελοποννήσου στην εκδήλωση μνήμης για την Κύπρο στο ΚΕΤΧ

    Ημερομηνία:

    Στην εκδήλωση μνήμης που συνδιοργάνωσαν χθες το ΚΕΤΧ, ο Σύλλογος Αγωνιστών  Κύπρου 1974 Νομού Αχαΐας «Η Ενότητα» και ο Σύνδεσμος Αχαΐας – Κύπρου «Αχαιών Ακτή» για  τα 50χρονα από την εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, συμμετείχε και το Σωματείο Υπαλλήλων ΥΕΘΑ ΓΕΣ Πελοποννήσου με την  κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Απόστολο Κόγκα.  

    Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί με επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο Αχαιών  Πεσόντων και Αγνοουμένων και κατάθεση στεφάνων, μπροστά από την προτομή του  Ζακυνθινού ήρωα της Κύπρου Ανδρέα Μουζάκη, το όνομα του οποίου φέρει το στρατόπεδο.  Σημειώνεται, επιπλέον, ότι στο αλσύλλιο έναντι της πύλης του στρατοπέδου έχει κατασκευαστεί αναμνηστική στήλη προς τιμή των Αχαιών πολεμιστών της Κύπρου με τα  ονόματα των πεσόντων και των αγνοουμένων.

    Στη συνέχεια, σε αίθουσα του ΚΕΤΧ απέναντι από το Ηρώο, απεύθυναν χαιρετισμούς: ο  ταξίαρχος Γεώργιος Αλεξίου, Διοικητής του ΚΕΤΧ, ο Γιώργος Βουρλιόγκας, Γ.Γ. του Συλλόγου  Αγωνιστών Κύπρου 1974 Νομού Αχαΐας και ο Αναστάσιος Στασής, Πρόεδρος του Συνδέσμου  Αχαΐας – Κύπρου «Αχαιών Ακτή». Κεντρικός ομιλητής με θέμα «ΚΥΠΡΟΣ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ» ήταν ο αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Αλευρομάγειρος, Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής  Στρατού, Διοικητής 336 Τ.Ε. (στην πράσινη γραμμή της Λευκωσίας τον Ιούλιο-Αύγουστο  1974). Τον συντονισμό και την παρουσίαση έκανε ο πρόεδρος ΤΕΑΣ της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. δημοσιογράφος Θανάσης Μπαμπανέβας.

    Στην εκδήλωση έλαβε μέρος το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό του στρατοπέδου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΧΑΪΑ: Του άνοιξε την πόρτα και την λήστεψε

    Ευρείας κλίμακας αναζητήσεις πραγματοποιούν αστυνομικοί της Αιγιάλειας, για τον...

    ΠΑΤΡΑ: Επιασαν “μπουμπούκι” που είχε προτίμηση να κλέβει… μέσα στους χώρους του Πανεπιστημίου

    Τέλος στη δράση 35χρονου διαρρήκτη έβαλαν αστυνομικοί της Άμεσης...

    ΠΑΤΡΑ: Αρπαξε με κόλπο όλη την τσάντα με κοσμήματα 8.000 ευρώ

    Νέα θρασύτατη απάτη, στην Πάτρα, με θύμα ηλικιωμένο άτομο. Αυτή...

    Βήμα πρόκρισης με πάθος και ανατροπή για τον Παναθηναϊκό!

    Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-1 με ανατροπή της Σαμσουνσπόρ στο...