Ο Τ. Πετρόπουλος απαντά σε Ν. Τζανάκο για το δημοσίευμα της “Πολιτείας”

    Ημερομηνία:

    Άμεση ήταν η αντίδραση του Αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού Τάκη Πετρόπουλου σχετικά με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Αχαϊκή Πολιτεία”.

    Η τοποθέτηση του κ. Πετρόπουλου έχει ως εξής:

    “Ο κ. Νίκος Τζανάκος, σε δήλωσή του, εμφανίζεται «πικραμένος» γιατί δήθεν η Δημοτική Αρχή «δεν εκμεταλλεύεται τη θέση του στο Δ.Σ. των I.C.G. προς όφελος της πόλης».

    Ενημερώνουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας, ότι:

    1. Η Πάτρα συμμετέχει σταθερά με πολυπληθείς αποστολές στους I.C.G. χρηματοδοτούμενες από τον Δήμο, εκτός φυσικά της περιόδου πανδημίας.
    2. Ο Δήμος Πατρέων εκπροσωπείται πάντα στους αγώνες και τα φόρουμ από στέλεχη της δημοτικής αρχής και μία φορά εκπροσωπήθηκε από Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
    3. Στις τελευταίες εκλογές για το Δ.Σ. των I.C.G. ο κ. Τζανάκος υποστηρίχθηκε επίσημα από τον Δήμο Πατρέων ως εκπρόσωπός του, με επιστολή του Δημάρχου Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη, την οποία ζήτησε ο ίδιος.

    Επί πλέον ο κ. Τζανάκος ισχυρίζεται ότι ο Δήμος Πατρέων «δεν συμμετείχε καν στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας».

    Ο Δήμος Πατρέων ουδέποτε προσκλήθηκε να υπογράψει το εν λόγω πρωτόκολλο και τον παρακαλούμε πρώτον να δημοσιοποιήσει τη σχετική πρόσκληση και δεύτερον να μας πληροφορήσει ποιοι άλλοι Δήμοι της χώρας το έχουν υπογράψει πλην αυτού της Αρχαίας Ολυμπίας που το υπέγραψε εξ οφιτσίου.

    Το όφελος της πόλης από τους I.C.G. είναι η συμμετοχή των παιδιών μας στους αγώνες, μέσα από τους οποίους γνωρίζουν  τα ήθη, τα έθιμα και την κουλτούρα άλλων λαών του κόσμου και αναπτύσσουν αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης, για να γίνουν πρεσβευτές της παγκόσμιας συναδέλφωσης και ειρήνης.

    Για αυτόν τον  πολύ σημαντικό λόγο η Δημοτική Αρχή χωρίς φανφάρες και χωρίς να καπηλεύεται τους I.C.G. τους στηρίζει και θα συνεχίσει να τους στηρίζει έμπρακτα”.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δόμνα Μιχαηλίδου: Τι έρχεται σε στέγη, ΑμεΑ και παιδική προστασία

    Τις τελευταίες παρεμβάσεις της κυβέρνησης σε τρία κρίσιμα μέτωπα,...

    «Καμπανάκι» από ΕΦΕΤ: Αύξηση περιεκτικότητας αλατιού στο ψωμί – Ανησυχία για τη δημόσια υγεία

    Αύξηση στην περιεκτικότητα αλατιού στο ψωμί από φούρνους καταγράφει νέα μελέτη...

    Συνταξιούχοι: Τριπλό μπόνους ως τα Χριστούγεννα – Ποιοι θα δουν περισσότερα χρήματα στους λογαριασμούς

    Μισή αύξηση για τους παλιούς συνταξιούχους με προσωπική διαφορά,...

    «Κυρία Δάφνη, η τράπεζα θα δει τις λίρες μέσω του δορυφόρου» – Οι απίστευτοι διάλογοι με τα θύματα απάτης

    «Επειδή το υπόλοιπό σου στην τράπεζα ξεπερνάει τα 1.500 ευρώ αυτή...