Ο Τραμπ έθεσε βέτο στον αμυντικό προϋπολογισμό

    Ημερομηνία:

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έθεσε βέτο, όπως είχε προαναγγείλει, στον αμυντικό προϋπολογισμό (NDAA) για το οικονομικό έτος 2021, ο οποίος προβλέπει μεταξύ άλλων και την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400.

    Το νομοσχέδιο θα επιστρέψει τώρα στο Κογκρέσο και θα χρειαστεί να εγκριθεί με ενισχυμένη πλειοψηφία και από τα δύο σώματα, προκειμένου να ξεπεραστεί το προεδρικό βέτο.

    Φλίγκος

    Ο Τραμπ ανέφερε ότι έθεσε βέτο στον Νόμο Εξουσιοδότησης της Εθνικής Άμυνας επειδή δεν περιλαμβάνει «κρίσιμης σημασίας μέτρα για την εθνική ασφάλεια, περιλαμβάνει διατάξεις που δεν σέβονται τους βετεράνους μας και τη στρατιωτική ιστορία μας και αντικρούει τις προσπάθειες της κυβέρνησής μου να θέσει πρώτη την Αμερική σε ό,τι αφορά την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική».

    Στο μήνυμά του προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων χαρακτήρισε τον νόμο «δώρο προς την Κίνα και τη Ρωσία».

    Μολονότι τα οκτώ προηγούμενα βέτο που άσκησε ο απερχόμενος πρόεδρος πέρασαν, χάρη στη στήριξη των Ρεπουμπλικάνων του Κογκρέσου, οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή τη φορά το βέτο θα παρακαμφθεί, λίγες εβδομάδες προτού αποχωρήσει ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο. Υπενθυμίζεται ότι η Γερουσία, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, υπερψήφισε τον NDAA με ψήφους 84 υπέρ έναντι 13 κατά.

    Απάντηση Πελόσι

    Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι δήλωσε πως το σώμα θα ψηφίσει στις 28 Δεκεμβρίου για να παρακάμψει το βέτο που άσκησε ο πρόεδρος Τραμπ.

    Με ανακοίνωσή της, τόνισε πως το βέτο Τραμπ είναι μια «ενέργεια απίστευτης απερισκεψίας που βλάπτει τα στρατεύματά μας» και θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Angela White στις διακοπές της με σκάφος στο Αιγαίο Πέλαγος

    Η Angela White καυτή στις διακοπές της με σκάφος...

    Πάτρα: Τα αυτοκίνητα στο κέντρο… δεν κινούνται!

    Δεν ξέρουμε πώς, πότε και σε ποιον βαθμό θα...

    5.000 νέοι φοιτητές φέτος στην Πάτρα

    Το Πανεπιστήμιο Πατρών, το τρίτο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας,...