Ο Τραμπ κρίνει πως ο Πούτιν θα «καταστρέψει τη Ρωσία» αν δεν κλείσει συμφωνία για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

    Ημερομηνία:

    Ο Αμερικανός νέος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του χθες Δευτέρα, έκρινε ότι ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν οδεύει να «καταστρέψει» τη χώρα του αρνούμενος να υπογράψει συμφωνία ειρήνης με την Ουκρανία, όπου ο πόλεμος οδεύει να κλείσει τρία χρόνια τον επόμενο μήνα.

    Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι «θέλει να κλειστεί συμφωνία. Δεν ξέρω αν ο Πούτιν το θέλει, ίσως όχι. (Αλλά) πρέπει να το κάνει. Πιστεύω πως οδεύει να καταστρέψει τη Ρωσία αρνούμενος να κλείσει συμφωνία», είπε ο 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο καθώς υπέγραφε σειρά διαφόρων εκτελεστικών προεδρικών διαταγμάτων.
    Παράλληλα ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μόλις ξεκινήσουν οι συνομιλίες, μια διαδικασία που, όπως είπε, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Αφού δήλωσε ως υποψήφιος ότι θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία εντός 24 ωρών από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Τραμπ σημείωσε ότι έχει ακόμη μισή ημέρα για να επιτύχει τον στόχο αυτό.

    Φλίγκος

    “Θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε το συντομότερο δυνατό. Ξέρετε, ο πόλεμος με την Ουκρανία και τη Ρωσία δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε ξεκινήσει», τόνισε στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο.

    Ο εκλεκτός του Τραμπ για το υπουργείο Εξωτερικών, ο Μάρκο Ρούμπιο, δήλωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι δεν μπορεί να θέσει χρονοδιάγραμμα για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι κάθε πλευρά θα πρέπει να παραχωρήσει «κάτι», ως φυσικό μέρος της επίλυσης οποιασδήποτε σύγκρουσης – αναγνωρίζοντας παράλληλα τη Ρωσία ως «τον επιτιθέμενο».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΕΔΔΗΕ: Έρχονται 2.760.000 έξυπνοι μετρητές – Πότε θα αντικατασταθούν σε όλη τη χώρα

    Στην προμήθεια 2.760.000 έξυπνων μετρητών νέας γενιάς και νέου κεντρικού συστήματος Meter...

    Τρία εκατομμύρια αυτοκίνητα στην Αθήνα: Οι αιτίες και οι προτάσεις για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού

    Περί τα τρία εκατομμύρια αυτοκίνητα κυκλοφορούν σήμερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής, επιβαρύνοντας...

    ΠΑΤΡΑ: Φωτιά σε αυτοκίνητο έξω από το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας – Δείε Βίντεο

    Πυρκαγιά σε αυτοκίνητο εν κινήσει εκδηλώθηκε στις 18.30 σήμερα...