Ο Τσαβούσογλου τα “βάζει” με ΗΠΑ και Ρωσία: Έχουν ευθύνη για επιθέσεις που δεχόμαστε

    Ημερομηνία:

    Αιχμές κατά των ΗΠΑ και της Ρωσίας άφησε o υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι φέρουν ευθύνη για διασυνοριακές επιθέσεις της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας.

    Επίσης, είπε ότι η Τουρκία “θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την ασφάλειά της”.

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα πως μια επίθεση, για την οποία η Άγκυρα κατηγόρησε την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ πολιτοφυλακή YPG και κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο Τούρκοι αστυνομικοί, ήταν “η τελευταία σταγόνα” και πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να εξαλείψει απειλές που προέρχονται από τη βόρεια Συρία.

    Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου τόνισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους ότι θα εξασφαλίσουν την αποχώρηση της YPG από την περιοχή των συνόρων με τη Συρία και πως οι αμερικανικές καταδίκες επιθέσεων εναντίον της Τουρκίας είναι ανειλικρινείς, καθώς η Ουάσινγκτον εξοπλίζει τη YPG.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Επισκέψεις στην έκθεση μακετών «Από το χαρτί στο δρόμο» στη Βίλα Κόλλα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στο Κουκούλι

    Την έκθεση μακετών καρναβαλικών αρμάτων και κατασκευών «Από το...

    Πάτρα: Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά σε αυτοκίνητο στην Περιμετρική

    Για φωτιά σε αυτοκίνητο κλήθηκε και έσπευσε η πυροσβεστική, στην Περιμετρική...

    ΠΑΤΡΑ: Η συγκίνηση του Περικλή Δημητρόπουλου

    Του Ανδρέα Βρη Στη διάρκεια της καθιερωμένης σοκολατοκαρναβαλόπιτας των σωματείων...

    Θεσσαλονίκη: Μαφιόζικη εκτέλεση έξω από τα ΚΤΕΛ «Μακεδονία» – Νεκρός ένας Τούρκος – ΒΙΝΤΕΟ

    Μαφιόζικο χτύπημα με πυροβολισμούς που είχε ως αποτέλεσμα να...
    Best Shop