Ο ΥΦΕΘΑ Νικόλαος Χαρδαλιάς σε Συγκροτήματα, Μονάδες, Υπηρεσίες και Επιτηρητικά Φυλάκια σε νήσους του Ανατολικού Αιγαίου

    Ημερομηνία:

    Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς σήμερα Τρίτη 27 και αύριο Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιεί σειρά επισκέψεων στις έδρες Συγκροτημάτων, Μονάδων, Υπηρεσιών και Επιτηρητικών Φυλακίων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού σε νήσους του Ανατολικού Αιγαίου.

    Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας σήμερα Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί διαδοχικά στις νήσους Ικαρία, Φούρνοι, Πάτμο, Λειψοί, Λέρο, Νίσυρο και Τήλο, ενώ αύριο Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, θα βρεθεί διαδοχικά στις νήσους Χάλκη, Κάσο και Αστυπάλαια.

    Επίσης, θα επισκεφθεί την Κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Επιχείρηση «Επιτήρηση Νήσων Ανατολικού Αιγαίου» και το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ το οποίο συμμετέχει στην Άσκηση «ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΚΤΩΝ 2022».

    Φλίγκος
    GLEARNET

    Επιπρόσθετα, ο κ. Χαρδαλιάς θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τις κατά τόπους Δημοτικές, Περιφερειακές και Θρησκευτικές Αρχές, τους Διοικητές Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας και τους κατοίκους των νήσων.

    Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας θα συνοδεύεται από τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων Αντιστράτηγο Δημήτριο Χούπη και τους Ανώτερους Διοικητές των κατά τόπους Σχηματισμών.

    Εν όψει της διήμερης επίσκεψής του ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας δηλώνει τα εξής:

    «Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: Η Ελλάδα διαχρονικά και με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας, επιζητεί τη συνεννόηση και τις σχέσεις καλής γειτονίας σε ένα πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού. Η χώρα μας ήταν και παραμένει δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Θέματα αμυντικής θωράκισης και ενίσχυσης της αποτρεπτικής μας ισχύος, όπως και θέματα εθνικής κυριαρχίας παραμένουν αδιαπραγμάτευτα!».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Πως κυκλοφόρησε η Πατρινή σταρ στους δρόμους της Ν. Υόρκης -(Βίντεο)

    Με ένα ανατρεπτικό look βγήκε στους δρόμους της Νέας...

    Πάτρα: Γιατί δεν λειτουργεί ο νέος σταθμός υπεραστικών λεωφορείων; Πότε αναμένεται να “ανοίξει”

    Αγνωστο παραμένει πότε θα τεθεί σε λειτουργία ο νέος...

    Πάτρα: Σήμερα η νεκροψία για την αιτία θανάτου του 21χρονου στην Εγλυκάδα – Τον βρήκε η μητέρα του…

    Νεκρός βρέθηκε 21χρονος αργά χθες το βράδυ μέσα στο...