Ο Ζελένσκι ζητά από τους συμμάχους να επισπεύσουν τις παραδόσεις F-16

    Ημερομηνία:

    Να επισπεύσουν τις παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών F-16 στη χώρα του, προκειμένου οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να εκδιώξουν τους ρώσους εισβολείς προτρέπει τους συμμάχους ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

    «Στόχος μας είναι να φέρουμε πιο κοντά τη στιγμή που τα F-16 θα μας βοηθήσουν να κρατήσουμε μακριά τους ρώσους τρομοκράτες», τονίζει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

    Η Δανία και η Ολλανδία συμφώνησαν στις αρχές της εβδομάδας να παραδώσουν F-16 στην Ουκρανία, ύστερα από την επίσκεψη Ζελένσκι σε αυτές τις χώρες. Η Νορβηγία έγινε η τρίτη χώρα που δεσμεύτηκε να παραχωρήσει τέτοια μαχητικά αεροσκάφη στο Κίεβο, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιόνας Γκαρ Στέρε στην ουκρανική πρωτεύουσα την Πέμπτη.

    Το Κίεβο έχει λάβει διαβεβαιώσεις για παραλαβές δεκάδων F-16, αλλά το χρονοδιάγραμμα δεν έχει καθοριστεί. Με τα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις φιλοδοξούν να αυξήσουν σημαντικά την ισχύ πυρός εναντίον των ρώσων εισβολέων και να περιφρουρήσουν καλύτερα τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

    Ο Ζελένσκι διαβεβαίωσε πως καταβάλλονται προσπάθειες για να διοργανωθούν περισσότερα προγράμματα εκπαίδευσης ουκρανών πιλότων και τεχνικών συντήρησης, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η Ουκρανία θα είναι καθ’ όλα έτοιμη».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αχτσιόγλου: Δεν έπρεπε να παραιτηθεί ο Τσίπρας

    Η πρώην υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα,...

    Πάτρα: O Αντιδήμαρχος Έργων Π. Μελάς για τις πυρόπληκτες περιοχές: «Ζητήσαμε πάνω από 15 εκατομμύρια»

    Ο Αντιδήμαρχος Έργων Παναγιώτης Μελάς, μιλώντας στον MAX FM,...

    Club Hotel Casino Loutraki: Με αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας και διαφάνειας η λειτουργική του εποπτεία

    Σε ανακοίνωσή τονίζονται τα εξής: «Η διοίκηση της Club...