ΟΑΕΔ: Από σήμερα οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιδότησης 1.000 νέων θέσεων εργασίας

    Ημερομηνία:

    Την Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021, στις 9:00, θα ενεργοποιηθεί το νέο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για την πρόσληψη 1.000 ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης και δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις.

    Το πρόγραμμα διαρκεί 12 μήνες (+12 μήνες για τους ανέργους που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση) και η μηνιαία επιχορήγηση ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750 ευρώ. Στην επιδότηση συμπεριλαμβάνονται τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας.

    Ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, άνεργοι που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση είναι:

    – ηλικίας 18-24 ετών ή άνω των 50 ετών ή

    – εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ για 6 μήνες και άνω ή

    – απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δεν ολοκλήρωσαν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή δεν παρακολούθησαν επαγγελματική κατάρτιση ή

    – ζουν μόνοι τους, έχοντας τη φροντίδα ενός ή περισσότερων εξαρτώμενων μελών.

    ‘Ανεργοι που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση είναι:

    – εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για 24 μήνες και άνω ή

    – είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για 12 μήνες και άνω και ανήκουν σε μία από τις κατηγορίες των ατόμων σε μειονεκτική θέση.

    Για συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις κενές θέσεις, προσδιορίζοντας την ειδικότητα και το επιθυμητό εκπαιδευτικό επίπεδο. Στη συνέχεια, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ υποδεικνύουν στην επιχείρηση τους κατάλληλους υποψηφίους, σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης και κατόπιν η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο.

    Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής αποτελεί η δημιουργούμενη θέση εργασίας να αντιπροσωπεύει καθαρή αύξηση του αριθμού του προσωπικού της επιχείρησης σε σχέση με το μέσο όρο των προηγούμενων 12 μηνών και η επιχείρηση να μην έχει λάβει ενισχύσεις για την πρόσληψη εργαζομένων σε μειονεκτική θέση που να υπερβαίνουν τα 5 εκατ. ευρώ ετησίως.

    Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 11,7 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τους πόρους του ΟΑΕΔ.

    Για τη Δημόσια Πρόσκληση και αναλυτικές πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: http://www.oaed.gr/anoikta-programmata.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Άντζελα Δημητρίου – Λευτέρης Πανταζής: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που χώρισαν – Η αποκάλυψη που έκαναν στο «The 2Night Show»

    Μια συνάντηση γεμάτη συγκίνηση, αναμνήσεις και γέλιο παρακολούθησαν οι...

    Φλόριντα: Αστυνομικός εξουδετέρωσε με σφαίρα στο κεφάλι 27χρονο που κρατούσε τον αδελφό του απειλώντας τον με μαχαίρι

    Τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της περασμένης...

    Πάτρα: Οι εργαζόμενοι της 6ης Υπε επανέρχονται στο ασθενοφόρο δωρεά που έκανε τον γύρο της Ελλάδας

    Τον Νοέμβριο του 2023 μια γερόντισσα συμπολίτης μας από...

    Αχαΐα: Άρχισε η υποβολή αιτήσεων απαλλαγής ΕΝΦΙΑ – Για ακίνητα με ζημιές από τις πυρκαγιές – Αναλυτικά οι περιοχές

    Μέσα από το πληροφοριακό σύστημα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων γίνεται...