ΟΔΗΓΟΙ ΤΥΦΛΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ: Πιλοτική εφαρμογή καθοδήγησης τυφλών

    Ημερομηνία:

    Αξίζει να δώσουμε έμφαση σε κάτι ελπιδοφόρο που έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, με καθοριστική την συμβολή του διοικητή κ. Διονύση Μπάκου.

    2. τυφλοι ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (2)
    Ο Διοικητής του ΠΓΝΠ κ. Δ. Μπάκος (δεξιά)

     

    Μέσα σε έναν σωρό από καταγγελίες και κακώς κείμενα στο δημόσιο σύστημα Υγείας αλλά και στα πολύπαθα και νευραλγικά νοσοκομεία της Πάτρας, μια άκρως καινοτόμα και πρωτοπόρα ενέργεια στο νοσοκομείο του Ρίου, βάζει «σφραγίδα» στην φιλότιμη προσπάθεια, με χαρακτηριστικό τον σεβασμό στις ανάγκες και τα δικαιώματα των ΑμεΑ συμπολιτών μας, που καταβάλλει η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος. Αφορά στην τοποθέτηση οδηγών όδευσης τυφλών μέσα στους διαδρόμους του νοσοκομείου.

    Και το ακόμα καλύτερο και πιο εντυπωσιακό; Που μάλιστα αφορά και το σκέλος που έχει να κάνει με την «καινοτομία» του πράγματος;

    Ότι αυτοί οι οδηγοί όδευσης τυφλών μπορεί να συνδέεται με εφαρμογή σε κινητό και να ειδοποιεί τον τυφλό για το πού βρίσκεται και να τον καθοδηγεί προς την κλινική την οποία θέλει να επισκεφθεί.

    ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

    Μάλιστα, την προηγούμενη Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2025, η Διοικούσα  Επιτροπή και μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Δυτικής Ελλάδας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, παραβρέθηκαν σε ημερίδα για την παρουσίαση της πιλοτικής εφαρμογής του συστήματος με την ονομασία «Hosp4All».

    2. τυφλοι ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (3)

     

    Όπως τονίστηκε, είναι ένα καινοτόμο σύστημα πλοήγησης εσωτερικού χώρου που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την  προσβασιμότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης σε Μονάδες Υγείας.

    Το σύστημα χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογίες, επιτρέποντας στους χρήστες μέσω του κινητού τηλεφώνου τους να λαμβάνουν προσαρμοσμένες ηχητικές οδηγίες και πληροφορίες μέσω κινητής εφαρμογής.

    Το Hosp4All υλοποιείται από το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (INBIT) σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, το Υπουργείου Υγείας,  την Norwegian Association of the Blind and Partially Sighted (NABP) και την Περιφερειακή Ένωση Δυτικής Ελλάδας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τραγωδία στις 2.30 τα ξημερώματα στην Πάτρα: Νεκρή 45χρονη σε τροχαίο στην Οβρυά – ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

    Τραγωδία στις 2.30 τα ξημερώματα της Κυριακής στην Οβρυά...

    Πάτρα: Δείτε πώς έγινε το “θαύμα” στο κέντρο σε… χρόνο dt

    Για μία ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας...

    Ωρα 6 το πρωί Κυριακής 22 Φεβρουαρίου: Κέντρο Πάτρας … ΚΛΕΙΣΤΟΝ! Δείτε φωτό και βίντεο

    Ωρα 6 το πρωί Κυριακής 22 Φεβρουαρίου. Κέντρο Πάτρας......

    Δείτε βίντεο: Κέρδισε τους Καρναβαλιστές η υπέροχη Μαρίζα Φλωράτου

    Στο αποκορύφωμα των εορτασμών του Πατρινού Καρναβαλιού 2026, ξεχωριστή...