Οδηγός επιβίωσης για το air fryer: Τι να μην μαγειρέψετε ποτέ

    Ημερομηνία:

    Οι φριτέζες αέρος ή αλλιώς air fryer έχουν γίνει από τα πιο δημοφιλή εργαλεία κουζίνας, χάρη στον γρήγορο και πιο υγιεινό τρόπο μαγειρέματος που προσφέρουν, με ελάχιστο ή καθόλου λάδι.

    Όμως, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, δεν είναι όλα τα τρόφιμα κατάλληλα για ψήσιμο σε air fryer. Σύμφωνα με το in.gr κάποια υλικά όχι μόνο αλλοιώνουν τη γεύση και την υφή του φαγητού, αλλά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στη συσκευή σας.

    Αυτά είναι τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε στο air fryer:

    • Τροφές με υγρό κουρκούτι
    Το πρόβλημα: Το κουρκούτι δεν «κάθεται» καλά στη φριτέζα – στάζει μέσα στο καλάθι, κολλάει και ψήνεται άνισα.

    Τι να κάνετε: Δοκιμάστε να καταψύξετε πρώτα το φαγητό με κουρκούτι πριν το ψήσετε.

    • Μαλακά τυριά
    Το πρόβλημα: Τα τυριά όπως η μοτσαρέλα λιώνουν γρήγορα και μπορεί να προκαλέσουν χάος μέσα στη συσκευή.

    Τι να κάνετε: Επιλέξτε παναρισμένα sticks τυριού που διατηρούν το σχήμα τους.

    • Φυλλώδη λαχανικά (όπως σπανάκι)
    Το πρόβλημα: Λόγω της έντονης κυκλοφορίας αέρα, τα ελαφριά χόρτα πετάγονται μέσα στη φριτέζα και δεν ψήνονται σωστά.

    Τι να κάνετε: Προσθέστε τα στο τέλος, σε ήδη μαγειρεμένα πιάτα.

    • Ωμό ρύζι και ζυμαρικά
    Το πρόβλημα: Δεν ψήνονται σωστά στο air fryer, με αποτέλεσμα να παραμένουν ωμά ή άνισα μαγειρεμένα.

    Τι να κάνετε: Μαγειρέψτε τα πρώτα σε κατσαρόλα ή χύτρα ταχύτητας.

    • Λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (όπως αγγούρι ή σέλινο)
    Το πρόβλημα: Γίνονται άγευστα και χάνουν την υφή τους.

    Τι να κάνετε: Προτιμήστε πιο «στεγνά» λαχανικά όπως καρότα, κολοκυθάκια ή πιπεριές.

    • Μεγάλα κομμάτια κρέατος
    Το πρόβλημα: Δυσκολεύονται να ψηθούν ομοιόμορφα και μπορεί να στεγνώσουν εξωτερικά πριν ψηθούν μέσα.

    Τι να κάνετε: Χρησιμοποιήστε τον φούρνο για πιο σταθερό ψήσιμο.

    • Ποπ κορν
    Το πρόβλημα: Η θερμοκρασία του air fryer συνήθως δεν είναι αρκετή για να σκάσουν οι πυρήνες.

    Τι να κάνετε: Ετοιμάστε τα σε μικροκύματα, κατσαρόλα ή ειδική συσκευή ποπ κορν.

    Τα προβλήματα που δημιουργούν αυτά τα τρόφιμα
    Οι παραπάνω τροφές όχι μόνο δεν θα μαγειρευτούν με το σωστό τρόπο, αλλά ενδεχομένως να σας προκαλέσουν και προβλήματα στη φριτέζα αέρα.

    Ορισμένα από αυτά είναι:

    • Ακαταστασία: Το υγρό κουρκούτι και τα τυριά αφήνουν υπολείμματα δύσκολα στο καθάρισμα.

    • Κακή υφή: Τρόφιμα με πολλή υγρασία δεν γίνονται τραγανά αλλά παραμένουν μαλακά ή λαστιχένια.

    • Πιθανοί κίνδυνοι: Ελαφριά υλικά μπορεί να παρασυρθούν προς το θερμαντικό στοιχείο.

    • Φθορά συσκευής: Τα πολύ λιπαρά φαγητά δημιουργούν καπνό και κατάλοιπα που επιβαρύνουν τον μηχανισμό.

    • Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα αποφύγετε άσκοπη φθορά της συσκευής και θα απολαμβάνετε καλύτερα αποτελέσματα στο μαγείρεμα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Εγκατάλειψη στην Πλατεία Ελευθερίας – φωτο

    Η πλατεία Ελευθερίας δείχνει να έχει αφεθεί στη μοίρα της. Τα χορτάρια...

    Οι σέξι πόζες της Μπαρ Ρεφαέλι με κόκκινο μαγιό – Δείτε φωτογραφίες

    Με κόκκινο μαγιό πόζαρε η Μπαρ Ρεφαέλι, δημοσιεύοντας φωτογραφίες της...

    Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΤΡΑ: Φοβούνται δράσεις φανατικών κατά του Ελπιδοφόρου!

    Σε ασφυκτικό κλοιό το Πανεπιστήμιο αλλά και όποιοι άλλοι...

    Τέρμα στους κοριούς: «Λίφτινγκ» στα κρατητήρια της Ασφάλειας Πατρών!

    Άλλο ένα ζήτημα οδεύει στην επίλυσή του μετά από...