«Οδύσσεια»: Νέα βίντεο από τα γυρίσματα στη σπηλιά του Κύκλωπα Πολύφημου

    Ημερομηνία:

    Στη Μεσσηνία πραγματοποιήθηκε μέρος των γυρισμάτων της χολιγουντιανής υπερπαραγωγής «Οδύσσεια», με τον Ματ Ντέιμον να υποδύεται τον Οδυσσέα, τον πολυμήχανο βασιλιά της Ιθάκης.

    Τα γυρίσματα στην παραλία της Βοϊδοκοιλιάς

    Τον τόπο που επέλεξε ο σκηνοθέτης της ταινίας, Κρίστοφερ Νόλαν, για να γυριστούν οι σκηνές με τον κύκλωπα Πολύφημο είναι η σπηλιά του Νέστορα, η οποία βρίσκεται δίπλα στην παραλία της Βοϊδοκοιλιάς και κάτω από ένα παλιό κάστρο.

    Η επιλογή του αυτή δεν ήταν τυχαία. Σύμφωνα με την μυθολογία, σε αυτήν την σπηλιά έκρυψε ο Ερμής το κοπάδι που έκλεψε από τον Απόλλωνα.

    Επίσης, έχει ταυτιστεί με τον χώρο, όπου φυλάσσονταν τα κοπάδια του Νηλέα, πατέρα του Νέστορα. Εξ’ ου και η ονομασία.

    Το Mykonos Live TV εξασφάλισε αποκλειστικά πλάνα από τα γυρίσματα στην σπηλιά του Νέστορα, τα οποία είναι αρκετά εντυπωσιακά. Όπως θα δείτε στο βίντεο, γίνονται λήψεις από ένα ελικόπτερο που πλησιάζει κοντά στην σπηλιά αλλά και στις τριήρεις που βρίσκονται στην θάλασσα.

    ICECAP

    Οι 900 κομπάρσοι και οι δύσκολες σκηνές

    Οι υπεύθυνοι παραγωγής είχαν αποκλείσει το σημείο των γυρισμάτων και για να τραβηχτούν τα πλάνα χρειάστηκε πεζοπορία 2,5 χιλιομέτρων σε δύσβατη περιοχή. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, για τα γυρίσματα χρησιμοποιήθηκαν 900 κομπάρσοι, με την παραγωγή να δυσκολεύεται να εξασφαλίσει καταλύματα για την διαμονή τους.

    Ματ Ντέιμον: Απόλαυσε τα τοπικά εδέσματα πριν την αναχώρηση του από την Ελλάδα

    Ο ηθοποιός με τους υπόλοιπους συντελεστές της ταινίας, βρέθηκαν λίγο πριν την αναχώρησή τους, στην παραλιακή Γιάλοβα της Μεσσηνίας και τίμησαν ιδιαιτέρως την ελληνική κουζίνα. Ειδικά το αρνάκι και την φάβα.

    Επόμενος σταθμός των γυρισμάτων της ταινίας η Σικελία.

     

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δεμένα τα πλοία την Πρωτομαγιά – 24ωρη απεργία των ναυτεργατών

    Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι ναυτεργάτες την Πέμπτη...

    Δυτ. Ελλάδα: «Παλεύω για το παιδί μου» – Ο πατέρας της 4χρονης Παρασκευής συγκλονίζει

    «Δε με ενδιαφέρουν τα χρήματα που χαλάω, αλλά ο...

    Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Η σαστισμένη on air αντίδραση δημοσιογράφου την ώρα της δόνησης

    Σεισμός 6,2 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (23/4) κοντά...

    Τουρκία: Πολιτικοί κραδασμοί μετά το γερμανικό βέτο για τα Eurofighter – Πλησιάζει το τέλος Ερντογάν, λέει ο Ιμάμογλου

    Το βέτο της Γερμανίας στην πώληση μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter στην Τουρκία,...