Οι Αχαιοί αγόρασαν περισσότερα σπίτια το 2023 – Ο ρόλος του προγράμματος «Σπίτι μου»

    Ημερομηνία:

    Με «όχημα» το πρόγραμμα «Σπίτι μου» που έτρεξε μέσα στο 2023, η αγορά σε πανελλήνιο επίπεδο κινήθηκε ανοδικά και καταγράφηκε αύξηση στεγαστικών δάνειων και αυτό είναι φανερό, καθώς υπάρχει σημαντική άνοδος τιμών σε κατοικίες.
    Πάμε να δούμε όμως τι ισχύει σε επίπεδο Αχαΐας και τι έκαναν οι Πατρινοί το 2023.

    Σύμφωνα με πληροφορίες  που προέρχονται από τραπεζικές πηγές, η Αχαΐα, αλλά και η γειτονική Ηλεία, το 2023 κατέγραψαν άνοδο στην εκταμίευση στεγαστικών δανείων που κινήθηκε στο 7,5% σε σχέση με το 2022. Οπως μας μετέφεραν άνθρωποι του κλάδου, σημαντικό ρόλο έπαιξε το πρόγραμμα της κυβέρνησης «Σπίτι μου» που έδωσε την ευκαιρία να πάρει ο κόσμος φτηνά στεγαστικά δάνεια, με ευνοϊκότερους, σε σχέση με αυτούς των τραπεζών, όρους.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η άνοδος θα συνεχιστεί και το 2024, καθώς πολλά στεγαστικά δάνεια, είτε με το πρόγραμμα είτε χωρίς αυτό, έχουν μεν εγκριθεί, αλλά ακόμα δεν έχουν εκταμιευτεί τα ποσά στους δικαιούχους για γραφειοκρατικούς λόγους. Αν δε, υπολογίσουμε και το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα τρέξει πάλι πρόγραμμα για παροχή φτηνών στεγαστικών δάνειων με την ονομασία «Σπίτι μου 2», τότε η αύξηση θα είναι ακόμα πιο μεγάλη μέσα στο 2024.

    ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το συνταξιοδοτικό και οι κίνδυνοι-Τι επισημάνθηκε σε εκδήλωση στην Πάτρα

    Σε εκδήλωση του Παραρτήματος Αχαΐας της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων...

    Συντάξεις Νοεμβρίου 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές – Τι αλλάζει λόγω της 28ης Οκτωβρίου

    Σε μόνιμη βάση, οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις...

    Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: Θετικό ότι η αμυντική θεώρηση της Ευρώπης εκτείνεται σε 360 μοίρες όπως ζητούσε η Ελλάδα

    Στα ζητήματα της αμυντικής θωράκισης της Ευρώπης, των ευρωπαϊκών...