Με εντατικούς ρυθμούς διεξάγονται οι έλεγχοι της αστυνομίας και των κλιμακίων της Αρχής Διαφάνειας, τα τελευταία 24ωρα στην «κόκκινη» Πάτρα.


Η παρουσία τους είναι διαρκής, με συστηματικούς ελέγχους στο πλαίσιο της τήρησης και εφαρμογής των μέτρων, σαν προσπάθεια ανάσχεσης του covid-19, μετά τη συνεχή αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και του εντοπισμού «επίσκεψης» της βρετανικής μετάλλαξης του ιού.
Στο επίκεντρο των ελέγχων κατόπιν της έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με στόχο την αποφυγή συγχρωτισμού στα καταστήματα παροχής προϊόντων σε πακέτο (take away), βρίσκονται σημεία στο κέντρο, αλλά σε περιοχές της αχαϊκής πρωτεύουσας. Oι έλεγχοι πάντως δείχνουν περιορισμό της κίνησης στην Πάτρα. Κάτι που αναμενόταν αφού καταστήματα κλείνουν από τις 5 το απόγευμα ενώ ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6.