Οι Έλληνες από την ακρίβεια κόβουν και το πιτόγυρο -Στα 4,5 ευρώ η τιμή του στην Αθήνα

    Ημερομηνία:

    Φτάσαμε στο σημείο να θεωρείται το σουβλάκι είδος πολυτελείας, καθώς ειδικά για μια οικογένεια που απλώς θέλει να φάει το κάθε μέλος της από μία πίτα το ποσό πλέον είναι απαγορευτικό.

    Είδος πολυτελείας τείνει να καταστεί το τυλιχτό σουβλάκι που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα φαγητά του Έλληνα.

    Πλέον έχει φτάσει να πωλείται μέχρι και 4,5 ευρώ, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι το 2019 κόστιζε περίπου 2,8 ευρώ.

    Το σουβλάκι, ή αλλιώς το γνωστό σε όλους μας τυλιχτό, γίνεται όλο και πιο ακριβό, με ορισμένα σουβλατζίδικα να το χρεώνουν κάτι λιγότερο από 5 ευρώ.

    Σε περιοχές όπως το Παλαιό Φάληρο η τιμή για ένα τυλιχτό σουβλάκι (στο χέρι) υπολογίζεται περί τα 4,5 ευρώ ενώ στον Κολωνό η τιμή του κυμαίνεται από 4 έως 4,2 ευρώ.

    Όπως αναφέρει στο OPEN ιδιοκτήτρια σουβλατζίδικου, η τιμή για ένα σουβλάκι (πακέτο) φτάνει τα 3,3 ευρώ ενώ αν κάποιος επιλέξει να κάτσει στο κατάστημα θα πληρώσει 4 ευρώ.

    «Έχουν ακριβύνει τα πάντα, έχουν ακριβύνει οι πρώτες ύλες σε σχέση με το 2020», σημειώνει.

    Μάλιστα, σύμφωνα με ιδιοκτήτρια καταστήματος γρήγορου φαγητού που μίλησε στο OPEN, η εκτόξευση των τιμών για τα σουβλάκια είναι δικαιολογημένη καθώς «έχουν ακριβύνει τα πάντα»: τα ενοίκια, οι τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου, ο πληθωρισμός των τροφίμων και το κόστος της μισθοδοσίας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2021 η τιμή στο τυλιχτό σουβλάκι κυμαινόταν κατά μέσο όρο στα 2,80 ευρώ και μέσα σε τρία χρόνια έχει εκτοξευθεί στα 3,30 ευρώ έως και τα 4,5 ευρώ.

    Όπως αναφέρει στο OPEN ιδιοκτήτρια σουβλατζίδικου, η τιμή για ένα σουβλάκι (πακέτο) φτάνει τα 3,3 ευρώ, ενώ αν κάποιος επιλέξει να κάτσει στο κατάστημα θα πληρώσει 4 ευρώ. «Έχουν ακριβύνει τα πάντα, έχουν ακριβύνει οι πρώτες ύλες σε σχέση με το 2020», σημειώνει.

    Με την τιμή στο σουβλάκι να υπολογίζεται περί τα 4 ευρώ, ένα ζευγάρι θέλει περί τα 16 ευρώ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τρώτε αργά το βράδυ; Τι αλλάζει στις καύσεις και την αποθήκευση λίπους – Έρευνα απαντά

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%84%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b5-%ce%b1%cf%81%ce%b3%ce%ac-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%cf%81%ce%ac%ce%b4%cf%85-%cf%84%ce%b9-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%8d/

    ΣΥΝΤΑΓΗ: Κεφτεδάκια με σάλτσα καρυδιού και πατάτες

    Υλικά 500 γρ. κιμά (μείγμα μοσχαρίσιου και χοιρινού) ...

    Brisket: Πώς το φτιάχνουμε στο σπίτι και γίνεται λουκούμι

    Για τους κρεατοφάγους το brisket θεωρείται comfort food γι’ αυτό και...

    Πάτρα: Σε 25 ημέρες το Welcome to UP 2025, «ανεβάζει» σε άλλη διάσταση τη Φοιτητική εμπειρία

    Το Welcome to UP 2025, η μεγάλη πρωτοποριακή γιορτή...