Οι Έλληνες ψηφίζουν «ναι» στην ευθανασία: 7 στους 10 θέλουν να νομιμοποιηθεί

    Ημερομηνία:

    Ενδιαφέροντα και άκρως αποκαλυπτικά είναι τα αποτελέσματα της πανελλαδικής έρευνας κοινής γνώμης, η οποία μεταξύ άλλων ασχολήθηκε και με την ευθανασία.

    Όπως δείχνουν τα ευρήματα, οι Έλληνες φαίνεται πως έχουν συμφιλιωθεί με τον θάνατο και επιθυμούν να νομιμοποιηθεί η ευθανασία στην περίπτωση βαριάς αρρώστιας. Όσον αφορά τα ζητήματα γύρω από την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, η κοινωνία φαίνεται γεμάτη αμφιβολίες.

    Στη μεγάλη πανελλαδική έρευνα κοινής γνώμης που διενήργησε σε δείγμα 1.207 πολιτών, η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής (ΕΕΒΤ), σε συνεργασία με την εταιρεία About People (Ιούνιος 2025),  το 70% των πολιτών τάσσεται υπέρ της ενεργητικής ευθανασίας και το 60% υπέρ της παθητικής, γράφει το iatropedia.gr.

     

    Έρευνα

    Έρευνα

    Έρευνα

    Στην ίδια μελέτη που καταγράφει για πρώτη φορά με τόση καθαρότητα τις αντιλήψεις των πολιτών γύρω από μεγάλα ηθικά και τεχνολογικά διλήμματα, αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες εμφανίζονται αντίθετοι με την ευγονική και διχασμένοι με την παρένθετη μητρότητα και την υπογονιμότητα.

    Έρευνα

    Έρευνα

    Έρευνα

    Σχετικά με την επιλογή στο φύλο του παιδιού ή στα χαρακτηριστικά του, οι Έλληνες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως δεν θα έκαναν καμία παρέμβαση.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    6χρονος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο – Ήταν σε μηχανάκι με τον πατέρα και τη μητέρα του

    Ένα 6χρονο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από το μηχανάκι στο...

    Ακρίβεια: Στα ύψη η τιμή του καφέ – Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τον χειμώνα

    Ο καφές στο χέρι, η νέα μόδα που δημιούργησε...

    Αυτός είναι ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας που βρέθηκε στο πιο διάσημο κλαμπ της Ιμπιζα και… ξεφάντωσε – ΒΙΝΤΕΟ

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%cf%8c%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9/

    Όχι στη διοξίνη και την καύση των απορριμμάτων – Άρθρο του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου

    Στην επισυναπτόμενη φωτογραφία 22/8/2025 φαίνεται πρωί-πρωί η καύση των...