Οι ηλικιωμένοι θύματα της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης

    Ημερομηνία:

    Θύματα της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης που παρατηρείται σε περιοχές της χώρας είναι τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στην ενημέρωση της Πέμπτης η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

    Πράγματι, η εβδομαδιαία επισκόπηση του επιδημιολογικού χάρτη κατέδειξε αύξηση κρουσμάτων σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που συνοδεύεται και από αύξηση των νοσηλειών σε περιοχές όπως είναι η Καστοριά, η Πιερία, η Καρδίτσα και οι Σέρρες.

     

    Πρόκειται για περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη που κυμαίνεται μεταξύ 42% και 55%, όπως επισήμανε η κ. Παπαευαγγέλου.

    H ίδια υπενθύμισε ότι οι άνθρωποι άνω των 80 ετών έχουν τουλάχιστον 20 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους αν κολλήσουν κορωνοϊό σε σχέση με τους νεαρότερους ενήλικες.

    Και σημείωσε ότι, ακόμα και σήμερα, 1 στους 4 Έλληνες ηλικίας άνω των 80 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι, την ίδια ώρα που στην Ισπανία και στην Πορτογαλία οι άνω των 80 ετών είναι εμβολιασμένοι στο 100% και στην Ιταλία σε ποσοστό πάνω από 97%.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αιγιάλεια: Ετελέσθη Θεία Λειτουργία υπέρ μαθητών από τον Μητροπολίτη Ιερώνυμο – φωτό

    Στο πλαίσιο της αδιάλειπτης ποιμαντικής μέριμνας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου...

    Πάτρα: Θρήνος για τον Γιώργο Τζουρούνη – “Εφυγε” νωρίς

    ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΠΥΡ. ΤΖΟΥΡΟΥΝΗ ΕΤΩΝ 59 ΘΑΝΟΝΤΑ ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ...

    Πάτρα: Εισπρακτική εταιρεία έχει γίνει εφιάλτης για υπάλληλο φαρμακείου – Συγκλονιστική καταγγελία

    Ο Σύλλογος Φαρμακουπαλλήλων Πάτρας καταγγέλλει την εισπρακτική εταιρεία DOVALUE...

    Πάτρα: διήμερο ενημέρωσης και δράσης με θέμα «Διαβήτης 360°

    Ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ,...