Οι ΗΠΑ σταματούν να κόβουν νομίσματα του ενός σεντ με εντολή Τραμπ

    Ημερομηνία:

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στον υπουργό Οικονομικών να σταματήσει την παραγωγή του νομίσματος του ενός σεντ που απεικονίζει τον Αβραάμ Λίνκολν, καθώς η κατασκευή τους κοστίζει περισσότερο από ό,τι αξίζει. Η εντολή αυτή περιλαμβάνεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για τη μείωση της σπατάλης στον εθνικό προϋπολογισμό.

    «Για πάρα πολύ καιρό οι Ηνωμένες Πολιτείες έκοβαν πένες που κυριολεκτικά η καθεμιά μας κόστιζε περισσότερο από 2 σεντς», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Truth Social. «Αυτό είναι τόσο σπάταλο!»

    Το Τμήμα Κυβερνητικής Αποδοτικότητας υπό την ηγεσία του Ελον Μασκ  δήλωσε τον Ιανουάριο ότι κάθε δεκάρα κοστίζει περισσότερο από 3 σεντς για να κατασκευαστεί, κοστίζοντας στους φορολογούμενους των ΗΠΑ περίπου 179 εκατομμύρια δολάρια το 2023.

    Το Νομισματοκοπείο παρήγαγε πάνω από 4,5 δισεκατομμύρια πένες το οικονομικό έτος 2023, περίπου το 40% των 11,4 δισεκατομμυρίων κερμάτων για κυκλοφορία που παρήγαγε.

    Εδώ και δεκαετίες γίνονται προσπάθειες για την κατάργηση του σεντ. Το Νομισματοκοπείο των ΗΠΑ ανέφερε στην ετήσια έκθεσή του για το 2024 ότι η παραγωγή και η διανομή μιας δεκάρας κοστίζει περίπου 3,7 σεντς, περισσότερο από 20% υψηλότερα από το προηγούμενο έτος. Το υψηλότερο κόστος οφείλεται εν μέρει στην αύξηση των τιμών των μετάλλων όπως ο ψευδάργυρος και ο χαλκός.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Απάτες σε κάρτες, POS και ΑΤΜ: Πτώση στα περιστατικά δείχνουν τα νέα στοιχεία

    Σημαντική μείωση των περιστατικών απάτης με κάρτες πληρωμών κατά 9% σημειώθηκε...

    Νέα ντοκουμέντα από τη δολοφονία του 21χρονου Νικήτα- «Το έγκλημα ήταν σχεδιασμένο»

    Μία εβδομάδα μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 21χρονου...

    ΑµεΑ στην Πάτρα: Ελλείψεις σε υποδοµές, εργασία και στάσεις εντείνουν την ανισότητα

    Κάτω από το 50% παραµένει το επίπεδο προσβασιµότητας στην Αχαΐα...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Κραυγή αγωνίας από το Παναιτώλιο – «Δεν νιώθουμε ασφαλείς ούτε στα σπίτια μας»

    Σε κατάσταση φόβου και ανασφάλειας ζουν οι κάτοικοι στο...