Όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στην Πάτρα η κατανάλωση «βιάγκρα» έχει αυξηθεί στο κατακόρυφο! Μάλιστα Πατρινοί αλλά και κάτοικοι διαφόρων δημοτικών διαμερισμάτων της επαρχίας προτιμούν τα φαρμακεία, οι ιδιοκτήτες των οποίων …δεν τους πολυγνωρίζουν! Φαίνεται πως το βιάγκρα εξακολουθεί να αποτελεί «ταμπού» για τους περισσότερους, έστω και αν σε γενικές γραμμές …όλοι το «τιμούν»! Μετά τα αναλγητικά, το βιάγκρα, το σιάλις και το λεβίτρα είναι τα μπεστ σέλερ των φαρμακείων, με συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση. Κι όμως η πλειονότητα των ηλικιωμένων κυρίως συνταξιούχων ανδρών που το ζητά αποφεύγει να το προμηθευτεί από φαρμακείο της γειτονιάς γιατί υπάρχουν ακόμη ταμπού».
Κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο συνταγογραφούνται βιάγκρα για 150 εκατομμύρια χρήστες, όμως τόσο στις περισσότερες χώρες όσο και στην Ελλάδα μόλις το 35% που παίρνει τα μπλε χάπια έχει συνταγή γιατρού.
Oι περισσότεροι χρήστες είναι άνδρες άνω των 60 ετών με διαβήτη αρκετές φορές, ασθένεια που προκαλεί προβλήματα στύσης. Όμως αρκετά συχνά χρησιμοποιούν βιάγκρα και άνδρες μικρότερων ηλικιών. Ολοι οι ανδρολόγοι – ουρολόγοι συμφωνούν πλέον ότι η στυτική δυσλειτουργία, λόγω του άγχους, του σύγχρονου τρόπου ζωής αλλά και άλλων προβλημάτων «χτυπά» πλέον και το ηλικιακό φάσμα των 30 και 40!
Βιάγκρα και στο διαδίκτυο
Πάντως γενικά τα συγκεκριμένα φάρμακα είναι ιδιαίτερα ακριβά. Tα ασφαλιστικά ταμεία (όπως το ΙΚΑ) καλύπτουν τους ασφαλισμένους, όμως όπως είναι γνωστό οι περισσότεροι χρήστες τέτοιων σκευασμάτων δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία επίσκεψης σε ιατρό. Λόγω των γνωστών «ταμπού» βρίσκουν τρόπους και τα αγοράζουν! Κυρίως μέσω του διαδικτύου, έστω και αν οι φαρμακοποιοί έχουν επισημάνει ότι το ίντερνετ δεν είναι ασφαλές μέσο για την πώληση φαρμάκων.