Οι Πατρινοί της ομάδας «Παναγιώτης Καρατζάς» πήραν τα άρματα!

    Ημερομηνία:

    Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του Αγήματος Ιστορικής Αναβίωσης Πάτρας, «Παναγιώτης Καρατζάς».

    Η ομάδα «Παναγιώτης Καρατζάς» αποτελείται από Πατρινούς που ασχολούνται με τα ιστορικά γεγονότα του 1821 και τα μέλη της βρέθηκαν στον Ιερό Ναό του Παντοκράτορος.

    Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε από την ανάρτηση του Οδυσσέα Ξεριζωτή  στο facebook: «Ο  Ιερός ναός Παντοκράτορος μολυβδοσκέπαστος, επειδή ο θόλος του Ναού είχε σκεπασθεί με μόλυβδον.

    Κατά την έναρξιν της Επαναστάσεως του 1821 οι πρώτες σφαίρες που ερρίσθησαν στην Πάτρα κατά των Τούρκων ήταν από μολύβι του θόλου του Τζαμιού.

    Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του  Αγήματος  Ιστορικής Αναβίωσης Πάτρας «Παναγιώτης Καρατζάς» είναι μία δυναμική ομάδα από την Πάτρα που ασχολείται με την περίοδο του 1821.

    Ντύνονται με φορεσιές μαχητών της εποχής εκείνης, ζώνονται τα άρματά τους, επίσης αυθεντικά κειμήλια 200 χρόνων τουλάχιστον».

    Οι Πατρινοί της ομάδας «Παναγιώτης Καρατζάς» πήραν τα άρματα!

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις για διαμονή και εργασία – To top 10

    Ποια είναι η καλύτερη πόλη για να ζήσει και...

    Τα ζώδια που είναι πάντα ευδιάθετα και ενθουσιώδη

    Ορισμένοι άνθρωποι συνηθίζουν να γκρινιάζουν για τα πάντα. Με κάποιον...

    Πάτρα: Οι ανακαινισμένες σκάλες – φωτό

    Ανακαινισμένες σκάλες Αγίου Νικολάου στην Πάτρα με υπέροχο φωτισμό. Η...