Οι «Βάκχες» με Tiger Lillies στις 26/8 στην Αρχαία Ολυμπία

Ημερομηνία:

Oι «Βάκχες», έρχονται στην ελληνική θεατρική πραγματικότητα, σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου δημιουργού Γιάβορ Γκάρντεφ, με την ειδική συμμετοχή του διεθνούς φήμης βρετανικού συγκροτήματος, The Tiger Lillies, οι οποίοι όχι μόνον υπογράφουν τη μουσική αλλά και ερμηνεύουν ζωντανά επί σκηνής, συμμετέχοντας ταυτόχρονα στη δράση του έργου.

Η παράσταση είναι μια σημαντική συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με το Εθνικό Θέατρο Βουλγαρίας «Ιβάν Βάζοφ» και με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), με τη σκηνοθετική υπογραφή του Γιάβορ Γκάρντεφ και τη συμμετοχή ενός μεικτού θιάσου Ελλήνων και Βούλγαρων ηθοποιών μεταξύ των οποίων ο διεθνούς ακτινοβολίας γερμανοβούλγαρος ηθοποιός Σάμουελ Φίντζι και η Λουκία Μιχαλοπούλου.

Στις Βάκχες του Γκάρντεφ τίθεται ένα καίριο ερώτημα σχετικά με την ανοχή της κοινωνίας στην αποσταθεροποίηση. Πώς μεταβολίζεται στον συλλογικό οργανισμό το συμβάν –διανοητικά, ψυχικά, πολιτικά– πριν μετατραπεί σε τραύμα; Το έργο λειτουργεί ως αναμέτρηση με τα όρια της ευταξίας, δοκιμάζοντας την αντοχή κανόνων και θεσμών. Στον Ευριπίδη, η διονυσιακή μανία δεν είναι μια αθώα γιορτή αλλά δοκιμασία της ίδιας της ιδέας τουπολιτισμού, που ωθεί στα άκρα τη διατήρηση του ελέγχου, των ηθών/εθών, των νόμων και της αυτό-εικόνας μας. Η παράσταση παρουσιάζεται με αγγλικούς διαλόγους, με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Τσίπρας για ντελιβεράδες: «Έχουμε το νου μας στο παιδί… “που έχει φύγει”» να μας εξυπηρετήσει

Την κατάρτιση νομοσχεδίου για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων...

Στη ΓΑΔΑ ο Αντώνης Ρέμος: Κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά ανώνυμων blogs – Καταγγέλλει δυσφήμηση

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής...

Σπριντ ομορφιάς η Βικτωρία Χριστίνα Μπακογιάννη

Οαθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της Βικτώριας Χριστίνας...

Ρουβάς με… κραγιόν από τις 2 Νοεμβρίου

Σάκης Ρουβάς μάς έδωσε μία μικρή γεύση στον προσωπικό...