Site icon Flamis.gr

Όλα τα τετρακίνητα SUV μέχρι 35.000 ευρώ

Όλα τα τετρακίνητα SUV μέχρι 35.000 ευρώ

Τα SUV οχήματα έχουν καταφέρει να κερδίσουν σημαντικό μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα, γεγονός που συναρτάται με ό,τι ισχύει στην ευρωπαϊκή. Στη λίστα των υποψήφιων καινούργιων αυτοκινήτων που διαμορφώνει καθένας από εμάς περιλαμβάνονται σίγουρα δύο ή περισσότερα από αυτά.

 Τα γεγονός αυτό οφείλεται στα πλεονεκτήματα που προσφέρουν αυτά τα αυτοκίνητα, τόσο σε ουσιαστικό επίπεδο όσο και σε ό,τι αφορά στην ψυχολογία των επιβατών τους.

Το αυξημένο ύψος του αμαξώματος από το έδαφος, οι συνήθως σχετικά μεγάλες διαστάσεις αυτού (οι οποίες σημαίνουν και την ευρυχωρία του εσωτερικού), το καλό επίπεδο εξοπλισμού και η ασφάλεια που νοιώθει κάποιος ο οποίος μεταφέρεται σε ένα σχετικά ογκώδες όχημα είναι τα βασικά θετικά στοιχεία που κάνουν όσους θέλουν να αγοράσουν ένα καινούργιο μοντέλο να τα προτιμούν.

Βεβαίως, πρέπει να επισημάνουμε κάτι βασικό που έχει να κάνει με την έννοια του SUV οχήματος. Ως τέτοιο προσδιορίζεται αυτό που έχει σύστημα τετρακίνησης. Στην πορεία των χρόνων -και ιδίως τα τελευταία- για λόγους Μάρκετινγκ κάθε αυτοκίνητο που έχει (ή φέρεται ότι έχει) λίγο μεγαλύτερο ύψος από το έδαφος σε σχέση με ένα κλασικό επιβατικό προσδιορίζεται σαν SUV.

Έτσι, τείνει να καταργηθεί και η έννοια του crossover αυτοκινήτου, δηλαδή αυτού που είναι μεν ψηλότερο από το έδαφος αλλά η κίνηση μεταδίδεται μόνο στους δύο τροχούς του.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα ασχοληθούμε με τα SUV μοντέλα (τετρακίνητα, φυσικά) που κοστίζουν έως 35.000 ευρώ και είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά. Ας δούμε ποια είναι αυτά, με την παράθεσή τους να γίνεται αλφαβητικά.


Dacia Duster

Το εμβληματικό, για την Dacia, μοντέλο είναι ένα από τα πιο προσιτά οχήματα της κατηγορίας, με υψηλή αναλογία αξίας προς τιμή. Η προσιτότερη τετρακίνητη έκδοσή του αφορά στην πετρελαιοκίνητη έκδοσή του, με τον 1.5 Blue dCi μέγιστης απόδοσης 115 ίππων, και η τιμή του ξεκινά από τα 27.270 ευρώ.

Fiat Panda

Το «αειθαλές» όχημα πόλης της Fiat συνεχίζει μια παράδοση η οποία ξεκίνησε πριν από σχεδόν 40 χρόνια. Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 1983 παρουσιάστηκε το πρώτο Panda 4×4, η τετρακίνητη εκδοχή της πρώτης γενιάς του μοντέλου.

Στις ημέρες μας, το σύγχρονο Panda 4×4 παραμένει ένα χρηστικό όχημα πόλης με το πλεονέκτημα της τετρακίνησης. Η τιμή του ξεκινά από τα 19.000 ευρώ, με τον 0.9 TwinAir κινητήρα των 85 ίππων.

Hyundai Tucson

Η νέα γενιά του SUV μοντέλου επιβεβαιώνει το γεγονός ότι οι Νοτιοκορεάτες είναι πλέον από τους πρωτοπόρους στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Το καινούργιο Tucson είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις απ’ ό,τι ως τώρα και με πολύ καλό εξοπλισμό για την κατηγορία του. Η τιμή αγοράς τής τετρακίνητης έκδοσής του ξεκινά από τα 33.890 ευρώ, με τον 1.6T 48Hybrid κινητήρα των 180 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

MINI Countryman Cooper

Το μεγάλο MINI είναι ένα από τα τετρακίνητα μοντέλα που εκ κατασκευής έχει και την ιδιότητα του πολυτελούς χαρακτήρα. Φυσικά, ως τέτοιο διατίθεται με μακροσκελέστατη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού η οποία μπορεί να αυξήσει πολύ την τιμή του. Όμως, το Countryman Cooper ALL4 με τον 1.5T των 136 ίππων ξεκινά από τα 34.760 ευρώ, διαθέτοντας ικανοποιητικό εξοπλισμό.

Subaru XV

Στη χώρα μας, τo XV περνά σχετικά απαρατήρητο μεταξύ των διαθέσιμων μοντέλων της Subaru, καθώς η σκέψη μας συνήθως πηγαίνει στο Impreza ή στο Forester. Όμως, είναι κρίμα να το «παραμελούμε» και να μην συμπεριλαμβάνεται στη λίστα μας με τα υποψήφια SUV μοντέλα. Η ποιότητα κατασκευής και η αξιοπιστία του, όπως και οι δυνατότητες του συστήματος μόνιμης τετρακίνησης «Symmetrical All-Wheel Drive» το κάνουν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα. Η τιμή του ξεκινά από τα 28.790 ευρώ, πάντα με τον ατμοσφαιρικό επίπεδο κινητήρα των 1,6 λίτρων μέγιστης ισχύος 114 ίππων με τον οποίο διατίθεται το XV.

Suzuki Ignis

Το αυτοκίνητο πόλης της Suzuki επωφελείται από την τεχνογνωσία που έχουν οι άνθρωποί της αναφορικά με τα οχήματα 4×4 και το αντίστοιχο σύστημα μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς. Το ιαπωνικό μοντέλο, στην έκδοσή του «AllGrip» είναι το πιο προσιτό από όσα συμπεριλαμβάνονται στην παρούσα αναφορά. Κι αυτό επειδή η τιμή πώλησής του ξεκινά από τα 16.680 ευρώ. Θυμίζουμε ότι το Ignis έχει κάτω από το καπό του τον χωρητικότητας 1,2 λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα ο οποίος έχει σύστημα mild Hybrid και αποδίδει 83 ίππους.

Suzuki Vitara

Είναι ένα από τα μοντέλα 4×4 που σκεφτόμαστε πρώτα, όταν πρόκειται για SUV. Η ιστορία τού Vitara και η ικανότητά του στην εκτός δρόμου κίνηση το έχουν φέρει σε αξιοζήλευτη θέση μεταξύ των άμεσων ανταγωνιστών του. Με αυτήν την ονομασία (Vitara) βρίσκεται ήδη στην πέμπτη γενιά του ως μοντέλο. Η προσαρμογή του στα σύγχρονα δεδομένα της αυτοκίνησης είχε ως αποτέλεσμα να απωλέσει τον αρχικό «σκληροπυρηνικό» εκτός δρόμου χαρακτήρα του και να γίνει πιο κομψό, σχεδιαστικά. Όμως, δεν έχασε την ικανότητα της τετρακίνησης του, αυτή που το ανέδειξε διαχρονικά. Η τιμή του Vitara AllGrip ξεκινά από τα 24.630 ευρώ με τον χωρητικότητας 1.4 «BoosterJet» κινητήρα ο οποίος διαθέτει σύστημα mild Hybrid 48 Volt και αποδίδει 129 ίππους.

Suzuki S-Cross

Το τρίτο κατά σειρά μοντέλο της Suzuki είναι και το πιο καινούργιο στην γκάμα της εταιρείας. Είναι το μεγαλύτερο σε διαστάσεις και -ως κατηγορία οχήματος- τοποθετείται πάνω από το Vitara. Το S-Cross διατίθεται με τον ίδιο κινητήρα, δηλαδή τον 1.4 «BoosterJet» mild Hybrid των 129 ίππων. Η τιμή πώλησης του S-Cross AllGrip ξεκινά από τα 27.330 ευρώ.

Toyota Corolla Cross

Το πιο καινούργιο μοντέλο της συγκεκριμένης παράθεσης και σίγουρα ένα από τα πιο… δυσεύρετα. Για πολλούς, το όνομα Corolla αποτελεί από μόνο του τον ουσιαστικότερο λόγο να αποκτήσουν καινούργιο αυτοκίνητο. Πόσο μάλλον μετά την απόφαση των ανθρώπων της Toyota να δημιουργήσουν και την Corolla Cross. Το νέο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας διατίθεται τόσο σε δικίνητη όσο και σε τετρακίνητη έκδοση. Η τιμή της δεύτερης ξεκινά από τα 33.200 ευρώ. Θυμίζουμε ότι το αυτοκίνητο διαθέτει τον δίλιτρο κινητήρα με υβριδικής διάταξης σύστημα το οποίο συνδυαστικά αποδίδει 197 ίππους.

Toyota RAV4

Είναι αυτό το οποίο πιστώνεται ιστορικά την «ίδρυση» της κατηγορίας SUV (Sport Utility Vehicle) οχημάτων, με τα δεδομένα της νεότερης εποχής στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η πέμπτη γενιά του RAV4 είναι η μεγαλύτερη σε διαστάσεις και η πιο σύγχρονη τεχνολογικά και εξοπλιστικά, αποτελώντας τη «ναυαρχίδα» της Toyota επί ευρωπαϊκού εδάφους. Στην τετρακίνητη έκδοση «AWD-i» η τιμή πώλησής του ξεκινά ακριβώς από τα 35.000 ευρώ, σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο της ελληνικής αντιπροσωπείας, γεγονός που το κάνει να συμπεριλαμβάνεται οριακά στην παρούσα αναφορά.

Exit mobile version