ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ: Στο Νοσοκομείο Ρίου οι σοροί των ορειβατών

    Ημερομηνία:

    Αργά τη νύχτα ολοκληρώθηκε η μεταφορά των 3 πατρινών ορειβατών που έχασαν την ζωή τους σε περιοχή κοντά στο Χιονοδρομικό Καλαβρύτων.

    Οι σοροί των τριών ορειβατών εντοπίστηκαν νεκροί σε απόκρυμνη χαράδρα στα Υδατα της Στυγός, στο Χελμό, και αρχικά μεταφέρθηκαν στο χωριό Μεσορούγι Ακράτας. Ενώ με ασθενοφόρα που ανέμεναν στο σημείο μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Τα ακριβή αίτια του θανάτου των τριών αναρριχητών θα προσδιορίσει η ιατροδικαστική εξέταση.

    Στην επιχείρηση μεταφοράς έλαβαν μέρος, 23 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο. Ακράτας, η Ο.Ο.Ε.Δ. (Ορειβατική Ομάδα Έρευνας – Διάσωσης) της 6ης ΕΜΑΚ με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, ομάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ένα ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος.

    Συνδρομή παρείχαν, 12 μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), οκτώ εθελοντές ως οδηγοί βουνού και ως ορειβάτες, δύο ελικόπτερα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Πάτρα: Πώς οι Αρχές έφτασαν στο «ξήλωµα» του κυκλώµατος αρχαιοκάπηλων

    Το «ξήλωµα» του κυκλώµατος αρχαιοκάπηλων, οι οποίοι «όργωναν» την...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Ισόβια στον χασάπη

    Σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό,...

    ΠΑΤΡΑ – ΦΩΤΟ: Αναψε φωτιά για να βράσει νερό και να ξεπουπουλιάσει κότες… και θα έκαιγε την Αρόη

    Η αμέλεια ηλικιωμένου και η μη συμμόρφωσή του στην...

    Reunion για μαθητές του 7ου Λυκείου Πατρών – ΦΩΤΟ

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/reunion-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b7%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-7%ce%bf%cf%85-%ce%bb%cf%85%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%cf%8e%ce%bd-%cf%86%cf%89/