Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η κατάρτιση λεμβούχων στο Σπήλαιο Διρού

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υλοποίηση εξειδικευμένου προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης λεμβούχων στο Σπήλαιο Διρού. Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 220 ωρών σχεδιάστηκε στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.), κατόπιν αιτήματος της τοπικής κοινωνίας.

PHILOXENIA

Το Σπήλαιο Διρού είναι ένα εντυπωσιακό σπήλαιο με μια λιμναία διαδρομή μήκους 1,5 χιλιομέτρου. Η ξενάγηση στο μεγαλύτερο μέρος του πραγματοποιείται με βάρκες, οι οποίες καθοδηγούνται από τους λεμβούχους ενώ υφίσταται και μια μικρή χερσαία διαδρομή.

Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε ομάδα 14 υποψηφίων λεμβούχων Σπηλαίου Διρού, ηλικίας 18-50 ετών, οι οποίοι καταρτίστηκαν στην πλοήγηση με τη χρήση λέμβου με κουπί εντός του σπηλαίου, καθώς και στην αντιμετώπιση κινδύνων που προκύπτουν από τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου σπηλαίου, ώστε να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στο ρόλο τους ως λεμβούχοι στη διάρκεια μιας τουριστικής διαδρομής.

Το θεωρητικό μέρος του προγράμματος κατάρτισης διεξήχθη σε κατάλληλο χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης και το πρακτικό μέρος στο Σπήλαιο Διρού, ενώ την ευθύνη υλοποίησής του είχε το ΚΕΚ ΔΥΠΑ Πάτρας.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Πάτρα: Εκδήλωση Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για την Κάκωση Νωτιαίου Μυελού, στις 16 Σεπτεμβρίου

Σε ανακοίνωση αναφέρεται: Η 5η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης...

Σεξ και εμμηνόπαυση: Τι βοηθά τις γυναίκες να βρουν τη χαμένη τους λίμπιντο

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%83%ce%b5%ce%be-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%ce%bc%ce%bc%ce%b7%ce%bd%cf%8c%cf%80%ce%b1%cf%85%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b9-%ce%b2%ce%bf%ce%b7%ce%b8%ce%ac-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%af/

Βασίλης Φερτάκης: Η ένστολη Πανελλαδική Κινητοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας στην ΔΕΘ – φωτο

Eγραψε ο Πρόεδρος των Πυροσβεστών Βασίλης Φερτάκης: Φωτογραφικό Υλικό από...