Olympia Forum – Ν. Φαρμάκης: «Αποκατάσταση χιλιάδων ελαιόδεντρων και ίδρυση Ινστιτούτου για την Ελιά»

    Ημερομηνία:

    Μία πραγματική και ενδιαφέρουσα ιστορία, η οποία διδάσκει το πόσο σημαντική είναι η κοινωνική συνοχή, η ευελιξία και η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην ανάπτυξη των πόλεων, σε οικονομικό, περιβαλλοντικό και πολιτισμικό επίπεδο, αναφέρθηκε στο πλαίσιο του Olympia Forum II, το οποίο οργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ.

    Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, και ο Γιάννος Γραμματίδης της δικηγορικής εταιρείας Μπάχας, Γραμματίδης και Συνεταίροι, αλλά και επίτιμος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Οι πυρκαγιές στην Ηλία και την Αρχαία Ολυμπία έκαναν στάχτη 500.000 δέντρα, προκαλώντας τεράστια περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή. Η φωτιά, όμως, απείλησε την ανεκτίμητη αξία των αρχαίων και τον συμβολισμό της ελιάς.

    Φλίγκος
    GLEARNET

    Μπροστά σε αυτή την καταστροφή, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος τηλεφώνησε στον Γιάννο Γραμματίδη, μέσω του οποίου ζήτησε τη στήριξη του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για την ανάνηψη της περιοχής. Πράγματι, κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις σε Ελλάδα και ΗΠΑ, στήθηκε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για συγκέντρωση χρημάτων με στόχο τη δενδροφύτευση 100.000 ριζών ελιάς. Παράλληλα, από το ποσό των περίπου 750.000 δολαρίων, ο κ. Φαρμάκης ανακοίνωσε τη δημιουργία και ενός Ινστιτούτου Ελιάς, το οποίο πέραν από τις εκπαιδευτικές και πολιτισμικές δραστηριότητες, θα αναλάβει ευρύτερο υποστηρικτικό ρόλο, όπως προμήθεια λιπασμάτων, κά, ώστε να καρπίσει το γρηγορότερο δυνατόν η περιοχή.

    Olympia Forum – Ν. Φαρμάκης: «Αποκατάσταση χιλιάδων ελαιόδεντρων και ίδρυση Ινστιτούτου για την Ελιά»
    Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος

    Στο σημείο αυτό, τόσο ο κ. Φαρμάκης όσο και ο κ. Γραμματίδης εξήραν τη σημασία της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τόσο για τη στήριξη και την αποκατάσταση ζημιών σε τοπικό επίπεδο, όσο και στην προστασία της πολιτισμικής κληρονομιάς και, εν τέλει, της ανάπτυξης των πόλεων και της χώρας. Ο κ. Φαρμάκης συμπλήρωσε ότι με τέτοιες πρωτοβουλίες δημιουργούνται συνέργειες με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα, καθώς κινητοποιούνται δυνάμεις τόσο σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, όσο και σε διεθνές. Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο από το αναμενόμενο.


    Το Olympia Forum II διεξάγεται στις 20-21 Οκτωβρίου 2021 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα και στις 22-23 Οκτωβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    “Δένουν” όλα τα πλοία την 1η Οκτωβρίου- Η ΠΝΟ συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ

    Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) ανακοίνωσε ότι οι...

    Αν τα αστέρια είχαν ήχο. Oι Μogwai επιστρέφουν στην Αθήνα!

    Οι θρυλικοί Mogwai επιστρέφουν στην Αθήνα, την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, στο FLOYD. Οι βασιλιάδες...

    Πάτρα: Κουβαλούσε κάθειρξη 8 ετών, αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερη!

    Είχε καταδικαστεί με κάθειρξη 8 ετών αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερη,...

    ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ live στην Πάτρα

    ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ live στην Πάτρα Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου Εργοστάσιο Τέχνης μαζί του η...