Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Μαχήτρια» η Ελλάδα, αλλά δεν τα κατάφερε με τον Καναδά

    Ημερομηνία:

    Το συγκρότημα του Βασίλη Σπανούλη έδωσε τα πάντα στο παρκέ του “Pierre Mauroy”, όμως δεν τα κατάφερε, χάνοντας από τον Καναδά με σκορ 79-86.

    Φλίγκος
    ICECAP

    Ο Γκίλτζιους Αλεξάντερ μπήκε με μεγάλο κέφι στο παιχνίδι, όπως και ο Ντίλον Μπρουκς, με τους Καναδούς να οικοδομούν ένα προβάδισμα της τάξεως των 8 πόντων (7-15). Η Ελλάδα αδυνατούσε έστω να κατεβάσει τη μπάλα, με τους Καλάθη και Γουόκαπ να μοιάζουν εντελώς εκτός ρυθμού, ενώ μόνο ο Αντετοκούνμπο είχε σκοράρει εντός πεδιάς. Η διαφορά ολοένα και μεγάλωνε με τον Μπάρετ να ευστοχεί σε τρίποντο και να γράφει το 9-22, ύστερα από εφτά λεπτά παιχνιδιού. Η “γαλανόλευκη” στη συνέχεια με την είσοδο του Μήτογλου και του Τολιόπουλου, έγινε πιο επιθετική, έβαλε τα σουτ με τον Παπανικολάου, ενώ έγινε και πιο σκληρή και στην άμυνα. Το 19-24, έδωσε ψυχολογία στους Έλληνες διεθνείς, που έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο μείον τέσσερα (22-26), αποδεικνύοντας πως έχουν ποιότητα.

    Οι άμυνες ήταν πρωταγωνίστριες στις επόμενες κατοχές, αφού οι δύο ομάδες ήταν άστοχες, επιπόλαιες κι αυτό βόλευε μερικώς τον Καναδά. Ο Λαρεντζάκης με τρίποντο μείωσε σε 25-28, όμως ακολούθησε ένα δίλεπτο χωρίς καλάθι για την εθνική μας ομάδα κι αυτό έδωσε την ευκαιρία στο σύνολο του Τζόρντι Φερνάντεζ, να ξεφύγει με δέκα πόντους, χάρη σε τρίποντο του Μπρουκς (25-35). Η Ελλάδα δεν παράτησε το παιχνίδι και με πρωταγωνιστή τον Παπανικολάου, μείωσε εκ νέου σε 34-39, χάρη και στην καλή άμυνα του Καλαϊτζάκη. Δυστυχώς κάποιες μέτριες επιλογές μας, οδήγησαν σε βολές τον Καναδά, που πήγε στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 38-48.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σφοδρή επίθεση της δημοτικής Αρχής στον Τ. Θεοδωρικάκο: Το «ξεκάρφωμα» του υπουργού για όσα εκείνος δεν (ανα)γνωρίζει…

    Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η Δημοτική Αρχή στον Υπουργό Ανάπτυξης...

    Τα 4 SOS του διαλόγου για τις συλλογικές συμβάσεις – Τι θα αλλάξει στις μισθολογικές αυξήσεις των ομίλων

    Ποια είναι τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων που θα τεθούν...

    Στην Άγκυρα έφτασε ο Ζελένσκι: «Το Κίεβο θα αποφασίσει τα βήματά του μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν»

    «Διακοσμητικού χαρακτήρα» χαρακτήρισε ο Ουκρανός πρόεδρος  τη σύνθεση της ρωσικής...