Όμιλος Γκριμάλντι: Πρόσθεσε την Πάτρα στο νέο δρομολόγιο από Τεργέστη για Κωνσταντινούπολη

Ημερομηνία:

Το λιμάνι της Πάτρας ενέταξε στην νέα εμπορική γραμμή που λειτουργεί  ο όμιλος Γκριμάλντι από την Τεργέστη προς την Κωνσταντινούπολη και πιο συγκεκριμένα το Ambarli. Αρχικώς δεν είχαν ανακοινωθεί προσεγγίσεις στο λιμάνι της Αχαΐας όμως άλλαξαν τα σχέδια του ναπολιτάνικου ομίλου και η Πάτρα αποτελεί πλέον κρίκο της σημαντικής  εμπορικής διαδρομής μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας.

PHILOXENIA

Σε πρώτη φάση ο όμιλος δρομολόγησε τα Eco Mediterranea και Eco Malta τα οποία διαθέτουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά που έχουν φέρει επανάσταση στη ναυτιλία μικρών αποστάσεων. Είναι τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον πλοία ro-ro στον κόσμο. Σύμφωνα με πληρoφορίες  του newmoney  στα σχέδια του ομίλου είναι να δρομολόγηση και τρίτο τον προσεχή  Δεκεμβρίου και εξετάζεται η δρομολόγηση ενός τέταρτου υπό προϋποθέσεις αργότερα.

Με το δρομολόγιο αυτό ο όμιλος Γκριμάλντι  ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών υψηλής ποιότητας μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας από τους πελάτες του, ιδίως μερικούς από τους κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων και βιομηχανικών οχημάτων παγκοσμίως, όπως οι BMW, Land Rover, Mercedes-Benz, DAF, Scania, Stellantis, Kia και Hyundai.

Όμιλος Γκριμάλντι: Πρόσθεσε την Πάτρα στο νέο δρομολόγιο από Τεργέστη για Κωνσταντινούπολη

Η Τεργέστη χρησιμεύει ως φυσική πύλη όχι μόνο για τη βορειοανατολική Ιταλία, αλλά και για όλη την Κεντρική Ευρώπη, ενώ το Ambarli παρέχει προνομιακό σημείο πρόσβασης στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης και σε ολόκληρη την οικονομική περιοχή της Τουρκίας.

Οι τουρκικές εταιρείες μπορούν να εξάγουν τα προϊόντα τους στην Ισπανία, την Ελλάδα, τη Μάλτα, την Τυνησία, το Μαρόκο και τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης στη Βαλτική Θάλασσα.

Αυτά τα υβριδικά πλοία, που ανήκουν στην καινοτόμο κλάση «GG5G», μπορούν να μειώσουν αποτελεσματικά στο μισό τις εκπομπές CO2 ανά μονάδα μεταφερόμενου φορτίου σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά πλοίων ro-ro.

Επιπλέον, οι εκπομπές μηδενίζονται κατά τη διάρκεια των λιμενικών εργασιών. Όταν βρίσκονται στον προβλήτα, τα Eco Mediterranea και Eco Malta χρησιμοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια που είναι αποθηκευμένη σε μεγαμπαταρίες λιθίου, οι οποίες επαναφορτίζονται κατά τη διάρκεια του πλου χάρη στις γεννήτριες άξονα και τα 350 m2 ηλιακών συλλεκτών που είναι εγκατεστημένα στο πλοίο, επιτυγχάνοντας έτσι τον στόχο «Zero Emission in Port®».

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Η 57χρονη καλλονή των 90s αναστατώνει με μαύρα δαντελένια εσώρουχα

Μπορεί να έχουν περάσει δεκαετίες από τότε που μεσουρανούσε...

Αχαΐα: «Μαϊμού» υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ ξάφρισαν ηλικιωμένη – Αφαίρεσαν 1.000 ευρώ και χρυσαφικά

Νέο περιστατικό απάτης σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας σημειώθηκε σε...

The Voice: Συγκίνηση μπροστά στην άδεια καρέκλα του Μαζωνάκη – «Μου λείπεις φιλαράκι»

Μια ιδιαίτερα φορτισμένη βραδιά ετοιμάζει το «The Voice», τιμώντας...