ΩΡΑ 5.30 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ: Ο Ακης Τσελέντης με ένα διάγραμμα δηλώνει πώς… έχουμε δρόμο μπροστά μας – ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    “Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας” δηλώνει ο καθηγητής σεισμολογίας Ακης Τσελέντης για τους σεισμούς της Σαντορίνης. Και καλεί τους πολιτικούς να μην “παίζουν” με αυτά.
    Την ανάρτηση την έκανε… στις 5.30 τα ξημερώματα:
    “Δυστυχώς με τη πρόσφατη σεισμική δράση στη Σαντορίνη, αντί να ξεστομίζουμε αλήθειες φτύνουμε σιωπές. Μπορεί αυτό το αφήγημα περί της δήθεν σεισμικής ύφεσης και ότι πάμε καλύτερα, που ξεστομίζεται από πολιτικούς, να βολεύει τα τουριστικά συμφέροντα αλλά πολύ πιο πάνω από το όποιο κέρδος βρίσκονται οι ανθρώπινες ζωές.
    Μετρήσεις που έγιναν στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο δείχνουν ότι η σεισμική ενέργεια που έχει έως τώρα απελευθερωθεί με την μορφή μικρών σεισμών πλησιάζει την σεισμική ενέργεια που έχει ένας σεισμός έξι Ρίχτερ.
    Κατ´ εμένα, λαμβάνοντας υπόψη την έως τώρα εξέλιξη της ακολουθίας, αυτό δε σημαίνει τίποτα. Σας υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με αυτά που έγραψα σε πρόσφατη ανάρτηση μου, ένας σεισμός 7R έχει 32,977 περισσότερη ενέργεια από ένα σεισμό 4R!
    Αυτό ΔΕΝ το γράφω για να πω ότι περιμένουμε σεισμό εφτά Ρίχτερ αλλά για να δείξω ότι σε ειδικές περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε υιοθετώντας κλασσικά σεισμολογικά μοντέλα.
    Σας επισυνάπτω δύο διαγράμματα όπου φαίνεται η έως τώρα σεισμικότητα.
    ==>ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΕΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ (είδατε τι έγινε τις τελευταίες ημέρες) ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.
    Δυστυχώς λόγω των πολλών ερωτημάτων που δέχομαι δεν υπάρχει χρόνος να απαντώ σε όλους.
    (**) Το ένα διάγραμμα το έφτιαξε ο στενός μου συνεργάτης Σπύρος Λιακόπουλος.
    ΩΡΑ 5.30 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ: Ο Ακης Τσελέντης με ένα διάγραμμα δηλώνει πώς... έχουμε δρόμο μπροστά μας - ΦΩΤΟ
    ΩΡΑ 5.30 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ: Ο Ακης Τσελέντης με ένα διάγραμμα δηλώνει πώς... έχουμε δρόμο μπροστά μας - ΦΩΤΟ
    ΩΡΑ 5.30 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ: Ο Ακης Τσελέντης με ένα διάγραμμα δηλώνει πώς... έχουμε δρόμο μπροστά μας - ΦΩΤΟ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Αντιδράσεις για το νέο αστυνομικό Μέγαρο

    Την έντονη αντίδρασή της εκφράζει με δημόσια τοποθέτησή της...

    Ο κόσμος δεν θα βυθιστεί στο σκοτάδι στις 2 Αυγούστου, αλλά έρχεται η έκλειψη του αιώνα

    Μια φήμη που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και στα social...

    Έρχονται 2.888 κάμερες στους δρόμους όλης της χώρας με online καταγραφές κλήσεων – Και στην Πάτρα – ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ

    «Κάμερες παντού», δηλαδή σε 2.888 σημεία σε όλη την Ελλάδα, εκ των...

    Ακίνητα: Οι 8+1 «στόχοι» της Εφορίας για «μαύρο» χρήμα

    Εκτός από νέα κίνητρα (όπως «1 ενοίκιο δώρο») για...