Ώρα Πατρών: Ένας χρόνος απραξίας για το φράγμα

    Ημερομηνία:

    Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Ωρα Πατρών” αναφέρει:

    Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πατρέων για τη σύσταση διαδημοτικού φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου. Είναι νωπή η περιφρονητική δήλωση του κ. Πελετίδη, ότι δεν θα υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου.

    Η  Ώρα Πατρών πιστεύει ότι η διαχείριση του νερού πρέπει να μείνει στην αυτοδιοίκηση. Η πολιτική του κ. Πελετίδη από διαφορετική αφετηρία συναντάται με την πολιτική της ΝΔ, να  παραδοθεί το φράγμα σε ιδιώτη. Η επάρκεια ποιοτικού νερού εξασφαλίζεται από τη διαχείριση του φράγματος αλλά παράλληλα μειώνονται οι επιπτώσεις στον υδροφόρο ορίζοντα από γεωτρήσεις, οι οποίες λειτουργούν ή είναι σε εξέλιξη ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές «Natura». Ο διαδημοτικός φορέας ξεκινά με οικονομικά οφέλη σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών, ανταποδοτικά στους καταναλωτές. Επί πλέον ο φορέας θα διαθέτει νερό στην Βιομηχανική Ζώνη που θα καλύψει τις ανάγκες και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Πρόσφατα οι δήμοι Βόρειας Κέρκυρας, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και Νότιας Κέρκυρας προχώρησαν στη σύσταση Διαδημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα υδροδότησης.

    Ωστόσο ο ταμιευτήρας  του φράγματος Πείρου-Παραπείρου έφτασε στο σημείο πλήρωσης. Η Περιφερειακή Αρχή μαζί με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποίησαν επιτόπια αυτοψία. Σε δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής προτείνει μετοχική σύνθεση σε ΑΕ με αποκλειστικό ποσοστό έως και 100% των τριών ωφελούμενων δήμων κάτι που είναι σε αντίθεση με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας.

    Από το Δεκέμβριο έως το Μάρτιο 2021 έχει μετατεθεί 5 φορές η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών των ιδιωτών για το φράγμα εξαιτίας αποχών ή απεργιών των μελών της επιτροπής αξιολόγησης. Η παράταξή μας ζήτησε ενημέρωση από υπηρεσιακούς του Υπουργείου Υποδομών και μας μεταφέρθηκε, ότι λόγω της συστηματικής αποχής των μελών οδηγούμαστε σε ενδεχόμενη νέα κλήρωση με συνέπεια νέες καθυστερήσεις τις οποίες δεν εκμεταλλεύεται η δημοτική αρχή.

    Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος από τη δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη σαν συνέπεια θα έχει την απόδοση του φράγματος σε ιδιώτη μια και στον διαγωνισμό συμμετέχουν 3 εταιρείες ιδιωτών. Δυστυχώς η δημοτική αρχή υποθηκεύει το μέλλον της πόλης για την διαχείριση των υδάτων.

    Η παράταξή μας έχει αποστείλει από τις 29/12/2020 ερώτημα στην Δημοτική αρχή σχετικά με την εφαρμογή της απόφασης για τη σύσταση διαδημοτικού φορέα προς την Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων αρμόδια για την υλοποίηση των αποφάσεων του σώματος. Δεν έχουν απαντήσει κατά πάγια τακτική τους σε σειρά ερωτημάτων μη βοηθώντας το έργο μας, όμως θα κληθούν να απαντήσουν στους δημότες για το ιστορικό λάθος τους στη διαχείριση του φράγματος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Οταν ο 19χρονος Γιώργος Καμμένος σκότωνε χωροφύλακα συνεργάτη των ναζί στο Μεσολόγγι

    Το πρωί της 18ης Ιουλίου 1944 εκτελέστηκε στο Μεσολόγγι...

    Τραγωδία στην Άρτα: Νεκρός 55χρονος εργαζόμενος που καταπλακώθηκε από ανυψωτικό μηχάνημα

    Ένα τραγικό εργαικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής...

    Συνταγή για σαλάτα με ψητές γαρίδες, πέστο και κινόα

    Εάν ψάχνετε για ένα γρήγορο και υγιεινό πιάτο, αυτή...

    Άρτα: Αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο της πόλης – Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

    Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε στο κέντρο της Άρτας, στην οποία εμπλέκονται...