Ώρα Πατρών: Κοινωνικές δομές Πελοπίδα Σταθακοπούλου

    Ημερομηνία:

    Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του Γιώργου Ρώρου:

    Η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή δομής που θα στηρίζει δια βίου τα άτομα με αυτισμό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προσφοράς της πόλης και της κοινωνίας μας για τους συμπολίτες μας.

    Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας άλλωστε, ενός σύγχρονου πολιτισμένου κράτους είναι η αυτονόητη στήριξη των ατόμων με ιδιαιτερότητες.

    Με δελτίο τύπου της η δημοτική αρχή παρουσίασε τον κ. Δήμαρχο, να υπογράφει με τον εκπρόσωπο της εργολαβίας το έργο καθώς και δηλώσεις του. Δεν έγινε όμως καμία αναφορά για τον ευεργέτη Πελοπίδα Σταθακόπουλο.

    Με την ευκαιρία αυτής της σημαντικής εξέλιξης να υπενθυμίσουμε: ο Πελοπίδας Σταθακόπουλος δώρισε στην πόλη όλη του την περιουσία, η οποία συμπεριλάμβανε εκτός από τα ακίνητα και μεγάλο χρηματικό ποσό. Μέχρι το 2007 το κληροδότημα αυτό παρέμενε σχεδόν ανενεργό, είχε λεηλατηθεί δε από τη χούντα (Πειραματικό Γυμνάσιο, καταπάτηση οικοπέδων κ.α.). Με πρωτοβουλία του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών που είναι ένας από τους διαχειριστές, που είχε ορίσει ο Πελοπίδας Σταθακόπουλος, με τη σύμφωνη γνώμη και βοήθεια του Δημάρχου Ανδρέα Φούρα ξεκίνησε μία επίπονη προσπάθεια για την αξιολόγηση και αποτίμηση της περιουσίας, ώστε να αξιοποιηθεί. Η πρωτοβουλία αυτή είχε αρκετές δυσκολίες μιας και εμπλέκονταν διάφορες υπηρεσίες. Μετά από αρκετά χρόνια το εγχείρημα απέδωσε καρπούς και δημιουργήθηκε η δομή των «Μαχητών» με την απόφαση κατασκευής από το Δήμαρχο Γιάννη Δημαρά.

    Η δομή  έχει ολοκληρωθεί εδώ και δύο χρόνια χωρίς να έχει ακολουθηθεί το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής από το Δήμο στους «Μαχητές». Οφείλει η δημοτική αρχή να απαντήσει, γιατί καθυστερεί η λειτουργία του κτιρίου των  «Μαχητών»;

    Επίσης σαν πόλη οφείλουμε, να τιμήσουμε τον ευεργέτη Πελοπίδα Σταθακόπουλο. Η πρόταση της Ώρας Πατρών είναι να ονομαστεί η περιοχή που κατασκευάζονται οι δομές κάτω από το δημοτικό φυτώριο έως το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας σε περιοχή «Κοινωνικών δομών Πελοπίδα Σταθακόπουλου». Καλούμε τον κ. Πελετίδη να θέσει την πρόταση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η πόλη το οφείλει και έχει αργήσει στο μεγάλο αυτό ευεργέτη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σεξ από το πρώτο ραντεβού: Πώς άλλαξαν οι κανόνες στις σχέσεις και στο dating

    Κάποτε το σεξ από το πρώτο ραντεβού θεωρούνταν σχεδόν...

    ΚΚΕ: Κατάθεση στεφάνων στην παλιά Ασφάλεια Πατρών

    Κατάθεση στεφάνων στο χώρο του πρώην Παραρτήματος του Πανεπιστημίου...

    Τι έγινε στη δίκη για το Πολυτεχνείο: Οι «δύο ξένοι», τα Dunhill του Ντερτιλή και ο εκτελεστής με το τσιγάρο

    Η δίκη για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του...