Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, η ορκωμοσία του Γιάννη Λάμπρου ως νέου δημοτικού συμβούλου της Ώρας Πατρών μέτα και την παραίτηση του Ηλία Γρηγόρη. Ο Γιάννης Λάμπρου μετά και την οριστικοποιήση της λήψης των καθηκόντων του δήλωσε τα εξής:
” Δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος από τη συμμετοχή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων. Ευχαριστώ την Ώρα Πατρών, τον Γιώργο Ρώρο αλλά και προσωπικά τον Ηλία Γρηγόρη για τη δυνατότητα που μου έδωσαν να συμβάλλω στα δύο χρόνια που απομένουν μέχρι την επόμενη εκλογική διαδικασία στην ενίσχυση της δημιουργικής, προγραμματικής αντιπολίτευσης.
Έχω επίγνωση, ότι καλούμαι να υπηρετήσω την πόλη μου και τους ανθρώπους της σε εποχές δύσκολες.
Η αυτοδιοίκηση χρόνο με τον χρόνο, μέρα με τη μέρα, χάνει τη δυνατότητα να χαράσσει τις δικές της προτεραιότητες και ιεραρχήσεις, επιλέγοντας τα δικά της μέσα και κινητοποιώντας το σύνολο των παραγωγικών δυνάμεων ευθύνης της, να καθορίζει και να υλοποιεί τελικά τα δικά της τοπικά σχέδια ανάπτυξης.
Η Πάτρα είναι αντιμέτωπη όχι μόνο με εχθρικές προς την αυτοδιοίκηση πολιτικές αλλά και με ιδεοληπτικές πολιτικές που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά φαινόμενα όπως οι φυσικές καταστροφές και οδηγούν στην υποβάθμιση της ζωής της μεγάλης πλειοψηφίας. Παράλληλα, εμφανίζεται αδύναμη να διαμορφώσει ένα συνεκτικό, μακροχρόνιο και κοινωνικά δίκαιο σχέδιο ανάπτυξης που θα την θέτει ξανά στον χάρτη των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων.
Η Πάτρα των επόμενων δεκαετιών χρειάζεται να φερθεί έξυπνα και δυναμικά. Να αφήσει πίσω της ό,τι την κρατάει καθηλωμένη και στάσιμη είτε αυτό είναι ξεπερασμένες αντιλήψεις είτε είναι προσκόλληση σε ένα ένδοξο αλλά ανεπίστρεπτο παρελθόν και να θέσει σε κίνηση τις δυνατότητες που έχει λόγω της θέσης της, των υποδομών της και των ανθρώπων της. Η Πάτρα πρέπει να αποτελέσει το κέντρο αναφοράς για μια ευρύτερη περιοχή, αυτή της Δυτ. Ελλάδας, της Πελοποννήσου και του Ιονίου, σηκώνοντας το γάντι στον καλώς εννοούμενο ανταγωνισμό με άλλες πόλεις.
Να γίνει μια πόλη ανοικτή, δημοκρατική, φιλόξενη, μια πόλη πράσινη και βιώσιμη για όλους και όλες, χωρίς αποκλεισμούς”.