«Όραμα 2030»: Ποια χώρα θα γίνει η μεγαλύτερη κατασκευαστική αγορά στον κόσμο

    Ημερομηνία:

    H μεγαλύτερη κατασκευαστική αγορά στον κόσμο, πρόκειται να γίνει η Σαουδική Αραβία, καθώς το βασίλειο διοχετεύει τεράστια χρηματικά ποσά σε έργα που αποσκοπούν στην αναμόρφωση και τη διαφοροποίηση της οικονομίας, σύμφωνα με τον συμβουλευτικό όμιλο ακινήτων Knight Frank.

    Η συνολική αξία της κατασκευαστικής παραγωγής της χώρας προβλέπεται να φθάσει τα 181,5 δισ. δολάρια μέχρι το τέλος του 2028, αυξημένη σχεδόν κατά 30% σε σχέση με τα επίπεδα του 2023, ανέφερε η εταιρεία.

    Όπως μεταδίδει το Bloomberg, μεγάλο μέρος αυτού του ποσού είναι πιθανό να προέλθει από οικιστικά ακίνητα και τα λεγόμενα giga πρότζεκτ, μαζί με άλλες αναπτύξεις που αποτελούν μέρος της αποστολής του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν να μεταμορφώσει την εξαρτώμενη από το πετρέλαιο οικονομία. Το σχέδιο, γνωστό ως Όραμα 2030, αναμένεται να καλύψει τον αυξανόμενο πληθυσμό καθώς και την αναμενόμενη εισροή ξένων τουριστών.

    Από την εισαγωγή της πρωτοβουλίας «Όραμα 2030» πριν από οκτώ χρόνια, η Σαουδική Αραβία έχει δρομολογήσει έργα αξίας άνω των 1,25 τρισ. δολαρίων, σύμφωνα με την έρευνα της Knight Frank.

    Ενώ τα περισσότερα έργα δεν έχουν ακόμη παραδοθεί και ορισμένα έχουν μειωθεί, το βασίλειο εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς, καθώς η προθεσμία του 2030 πλησιάζει ολοένα και περισσότερο.

    Μόνο το 2023, σύμφωνα με την Knight Frank, ανατέθηκαν κατασκευαστικές συμβάσεις αξίας άνω των 140 δισ. δολαρίων. Η πλειονότητα αυτών ήταν στο Ριάντ, όπου η Σαουδική Αραβία στοχεύει να αυξήσει τον πληθυσμό της σε 10 εκατ. μέχρι το 2030.

    Η πρωτεύουσα έχει γίνει ένα σημαντικό σημείο εστίασης καθώς το βασίλειο ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την Παγκόσμια Έκθεση το 2030 – και ενδεχομένως το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 2034.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Η απάντηση του Δήμου για τον 15χρονο με το αμαξίδιο στο πρώην Πολυκλαδικό

    Από τον Δήμο Πατρέων λάβαμε το εξής: Η κυρία...

    Προσωπικός Αριθμός: Εκπνέει η προθεσμία για την έκδοσή του – Η διαδικασία και τι αλλάζει για τις ταυτότητες

    Παράταση έχει δοθεί για την έκδοση Προσωπικού Αριθμού (ΠΑ) με δυνατότητα...

    Δήμος Πάτρας: Την Πέμπτη δεν θα είναι διαθέσιμες οι διοικητικές και οικονομικές εφαρμογές

    Ενημερώνονται οι δημότες – χρήστες των ηλεκτρονικών εφαρμογών του...

    Παναχαϊκή: Εγκρίθηκε η επιχορήγηση των 400.000 ευρώ από την ΓΓΑ

    Ευχάριστα νέα για το γήπεδο της Αγυιάς και την...