Ορέστης Τζιόβας: «Έχω κάνει σεξ με άνδρες, αλλά μόνο με άτομα που ήταν φίλοι μου»

    Ημερομηνία:

    “Θα έλεγα πως είμαι straight με κάποιες bisexual ανησυχίες” δήλωσε ο Ορέστης Τζιόβας.

    Στο περιοδικό Antivirus και στον Βασίλη Θανόπουλο παραχώρησε συνέντευξη ο Ορέστης Τζιόβας, ο οποίος μίλησε για τη σεξουαλικότητά του και το πως πως αυτοπροσδιορίζεται.

    Πότε ο Ορέστης Τζιόβας άρχισε να αντιλαμβάνεται τη σεξουαλικότητά του;

    Από πολύ μικρός. Κάπου μεταξύ 8 – 10 ετών;

    Προβληματίστηκες ποτέ με αυτή ή ήταν ανέκαθεν ξεκάθαρη;

    Δεν μπορώ να πω ότι με προβλημάτισε κάτι. Είχα, βέβαια, αυτές τις επαφές με τα άλλα αγόρια, που οι περισσότεροι έχουμε μεγαλώνοντας … αλλά τότε δεν είχα νιώσει κάποια έλξη προς το ανδρικό φύλο. Νομίζω πως αυτό προέκυψε λίγο πιο μετά σαν έρευνα.

    Σε τι ηλικία δηλαδή;

    Εκεί γύρω στα 22. Είχα πολλά άτομα στην παρέα μου που είναι γκέι. Στο λέω γιατί σεξ με άνδρες έχω κάνει μόνο με άτομα που ήταν φίλοι μου και όχι με αγνώστους. Καλοί φίλοι, με τους οποίους αισθανόμουν μια ασφάλεια. Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να φλερτάρω με ένα αγόρι. Δεν βλέπω, δηλαδή, ένα αγόρι σε ένα μπαρ και θέλω να το φλερτάρω. Ήταν κάτι κυρίως σεξουαλικό, το οποίο ήθελα και να το ερευνήσω για να μην υπάρχει καμία σκιά. Γενικώς, δε θέλω να υπάρχουν σκιερά πράγματα στο μυαλό μου και στη ζωή μου. Προτιμώ να τα έχω εξερευνήσει.

    Όταν μπήκες σε αυτή τη διαδικασία, κλήθηκες να αντιμετωπίσεις όλα αυτά τα στερεότυπα που υπάρχουν γύρω από την ανδρική σεξουαλικότητα;

    Αυτά που μας επιβάλλει η πατριαρχία, ε; Νομίζω ότι τα ξεπέρασα εύκολα χάρη στην ενσυναίσθηση που ανέπτυξα, λόγω αυτού του περιβάλλοντος που είχα γύρω μου. Θέλησα να καταλάβω πως λειτουργεί η σεξουαλικότητα μεταξύ ανδρών. Πώς είναι μεταξύ τους. Να το δω κι εγώ. Και ήμουν τόσο κοντά τους πια, που στην ουσία το στερεότυπο είχε φύγει.

    Πώς αυτοπροσδιορίζεσαι σε σχέση με τη σεξουαλική σου ταυτότητα;

    Τι να σου πω; Θα έλεγα πως είμαι straight με κάποιες bisexual ανησυχίες. Κάπως έτσι. Να σου πω, εδώ, πως όταν μίλησα για τις σεξουαλικές μου εμπειρίες, δέχθηκα και πολλές γυμνές φωτογραφίες από άνδρες. Και αυτή η αντίδραση, όμως, είναι στερεοτυπική. Λες και έδωσα το δικαίωμα σε κάποιον να μου στέλνει τέτοιες φωτογραφίες. Δεν ήταν αυτό το θέμα και σίγουρα δεν ήταν αυτός ο σκοπός της δήλωσής μου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αχαϊα: Απολογισμός 4ετίας από Αντώνη Κουνάβη

    Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π Αντώνης Κουνάβης παρουσιάζει τον απολογισμό...

    Ανάσα στην οικονομία: Το «πακέτο» που θα φτάσει σε πάνω από τρία εκατ. πολίτες

    Ένα γενναίο κύμα ενισχύσεων, που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ,...

    Ενοίκιο: Πότε καταβάλλεται η επιστροφή έως €800 – Αναλυτικά οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες

    Την οριστική ημερομηνία καταβολής της επιστροφής ενοικίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση...

    Επιχειρηματικότητα: Νέο ρεκόρ με πάνω από 70.000 νέες επιχειρήσεις

    Η Ελλάδα οδεύει με ταχύτητα προς ιστορικό ρεκόρ επιχειρηματικότητας, καθώς το 2025 αναμένεται να είναι η...