ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΤΡΑΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ: Οι διεθνείς εξελίξεις μετά την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ

    Ημερομηνία:

    Η οργάνωση Πάτρας της Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης σας καλεί όλους και όλες στην εκδήλωση με τίτλο “Στην εποχή των ανταγωνισμών και των πολέμων του κεφαλαίου
    Απάντηση η πάλη των λαών στον δρόμο για την κομμουνιστική απελευθέρωση” που διοργανώνει το Σάββατο 5/04, στις 19:00, στην Λέσχη Αναιρέσεις Πάτρας (Ζαΐμη 69Α)

    Οι διεθνείς εξελίξεις μετά την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ, η στροφή της ΕΕ στην πολεμική οικονομία και η ένταση των καπιταλιστικών ανταγωνισμών διαμορφώνουν ένα τοπίο κλιμακούμενων συγκρούσεων με βαριές συνέπειες για τους λαούς. Δεν βρισκόμαστε σε περίοδο αποκλιμάκωσης των πολεμικών μετώπων (βλ. Ουκρανία, Μ. Ανατολή), αλλά αντίθετα σε φάση προετοιμασίας ενός νέου κύκλου βίαιων αντιπαραθέσεων, όπου οικονομικοί και γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε πολεμικές συγκρούσεις.

    Σε αυτή τη συγκυρία, η στάση της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής αριστεράς είναι κρίσιμη. Η ανεξαρτησία της από τους μηχανισμούς του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών μπλοκ, η πάλη ενάντια στον εθνικισμό, τον μιλιταρισμό και τις αστικές κυβερνήσεις, είναι προϋποθέσεις για την χάραξη ενός επαναστατικού δρόμου.

    Συζητάμε:

    • Τι σηματοδοτεί η όξυνση των καπιταλιστικών ανταγωνισμών και η κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων, μετά την εκλογή Τραμπ;
    • Πώς διαμορφώνεται η θέση των λαών και της εργατικής τάξης στο νέο διεθνές τοπίο;
    • Ποιες είναι οι προτεραιότητες της ελληνικής αστικής τάξης και του ελληνικού κράτους σε αυτό το μεταβαλλόμενο τοπίο.
    • Ποια στρατηγική πρέπει να χαράξει η αντικαπιταλιστική και κομμουνιστική αριστερά;

    Απέναντι στη βαρβαρότητα του ολοκληρωτικού καπιταλισμού που γεννά πολέμο,  φτώχειας και εκμετάλλευση, υπάρχει άλλος δρόμος: Ανατροπή, διεθνιστική αλληλεγγύη, κομμουνιστική απελευθέρωση.

    Ομιλητές:

    Γιάννης Ελαφρός, δημοσιογράφος, μέλος της ΠΕ της Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης

    Χρήστος Κοσίνας, μέλος της οργάνωσης Πάτρας της Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης

    ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΤΡΑΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ: Οι διεθνείς εξελίξεις μετά την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ
    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΧΑΙΑ: 3ο Πασχαλινό Παζάρι στην Πλατεία Αγίας Λαύρας

    Ο Δήμος Αιγιαλείας σας προσκαλεί στο 3ο Πασχαλινό Παζάρι...

    ΣΕΡΕΤΕ: Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία στα Ε/Γ και Ο/Γ πλοία της γραμμής Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ιταλία στις 2 και 3 Απρίλη

    Νίκη στον Αγώνα των Ναυτεργατών! Τα τελευταία χρόνια η επίθεση...

    Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάτρας: Την Τετάρτη,9 Απριλίου 2025,συμμετέχουμε όλοι και όλες στην Απεργία της ΑΔΕΔΥ.Δεν πάει άλλο!

    --- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!! Η κυβέρνηση της Ν.Δ....