Οργή και στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πάτρας για τους δασκάλους που κρατούνται για “συνέργεια σε απαγωγή”

    Ημερομηνία:

    Τεράστια συγκέντρωση συμπαράστασης έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης από τους εκπαιδευτικούς της Ρόδου στους δύο συλληφθέντες κρατούμενους αντιμετωπιζόμενους ως εγκληματίες εκπαιδευτικούς με την κατηγορία από “γονέα” της συνέργειας σε απαγωγή.

    Για το θέμα μίλησε ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Πάτρας Νίκος Θεοδωρόπουλος μιλώντας στον Max Fm και στην Δήμητρα Μπαλαφούτη, καθώς οι εκπαιδευτικοί κρατούνται ακόμα. «Είναι ντροπή αυτή που γίνονται… Είναι απίστευτα πράγματα αυτά… Να κατηγορούν δυο εκπαιδευτικούς για συνεργεία σε απαγωγή και να τους έχουν κρατούμενους ακόμα και τώρα λες και είναι οι κοινοί εγκληματίες.

    Με τον έναν αυτούς να είναι φρουρούμενος στο νοσοκομείο αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία και νοσηλεύεται.  Αυτή είναι η υπόληψη που έχει η πολιτεία και το κράτος απέναντι στον ρόλο του παιδαγωγού; Και στο κάτω – κάτω της γραφής δεν θα πληρώνουμε οι εκπαιδευτικοί τις κακές σχέσεις που έχουν οι γονείς μεταξύ τους».

    Ο ίδιος ο κ. Θεοδωρόπουλος είχε προχωρήσει σε ανάρτηση για το θέμα γράφοντας τα εξής: «Ο Αιρετός της Ρόδου μαζί με μια συναδέλφισσα Νηπιαγωγό προσήχθηκαν και κρατήθηκαν όλη τη νύχτα, με την κατηγορία  της «συνέργειας σε απαγωγή» μετά από μήνυση που υπέβαλε ο πατέρας στη μητέρα των δύο παιδιών τους και στους εκπαιδευτικούς, όταν η μητέρα τα παρέλαβε με τη λήξη του ωραρίου του σχολείου.

    Αξίζει να σημειωθεί σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν  και στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο, πως παρά το γεγονός ότι αμέσως μετά το περιστατικό τα παιδιά βρέθηκαν με τον πατέρα τους, δεν έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες για να δοθεί η σχετική εντολή και να αφεθούν ελεύθεροι οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι, παραμένουν, ακόμα και τώρα υπό κράτηση, ο ένας στο νοσοκομείο μετά από έντονη αδιαθεσία που αισθάνθηκε και η συνάδελφος στην αστυνομική διεύθυνση».

    proliptikes
    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Η μακροσκελής ανάρτηση για το επεισόδιο στην Εθνική Πινακοθήκη

    Με αφορμή το άγριο επεισόδιο που σημειώθηκε την Δευτέρα (10/3)...

    Δημήτρης Οικονόμου: Ήταν φράση απαράδεκτη και οφείλουμε μία καθαρή και γενναία συγγνώμη

    Ο Δημήτρης Οικονόμου ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιο που είχε κάνει...

    Φώτης Δημακόπουλος προς Κώστα Πελετίδη: Να ονομαστεί το γήπεδο Παραλίας «Θεόδωρος Παπουτσάκης»

    Ο πρώην δήμαρχος Παραλίας, νυν δημοτικός σύμβουλος Πατρών με...

    Έρευνες για τον εντοπισμό 61χρονης στον Σαρωνικό – Μάλλον έπεσε στη θάλασσα από πλοίο

    Σε εξέλιξη είναι έρευνες του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια...