Οργή Μενδώνη για επίδειξη μόδας στο Βρετανικό Μουσείο: Ευτελίζουν το μνημείο και τις οικουμενικές του αξίες

    Ημερομηνία:

    Την αντίδρασή της για την επίδειξη μόδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βρετανικό Μουσείο εκφράζει με δήλωσή της η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

    Φλίγκος

    «Με τη διοργάνωση επίδειξης μόδας στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το Βρετανικό Μουσείο, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει τον μηδενικό σεβασμό του προς τα αριστουργήματα του Φειδία» αναφέρει χαρακτηριστικά η υπουργός σύμφωνα με την ΕΡΤ.

    ICECAP

    «Οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου ευτελίζουν και προσβάλλουν όχι μόνο το μνημείο αλλά και τις οικουμενικές αξίες που αυτό εκπέμπει. Οι συνθήκες έκθεσης και φύλαξης των γλυπτών, στη Duveen Gallery, συνεχώς επιδεινώνονται. Είναι η ώρα τα κλεμμένα και κακοποιημένα γλυπτά αριστουργήματα να αστράψουν στο αττικό φως» καταλήγει η κα Μενδώνη.

    Δείτε εικόνα από την επίδειξη μόδας που έγινε στο Βρετανικό Μουσείο

    BR_museum

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οδοντωτός Σιδηρόδρομος: Ματαιώσεις δρομολογίων την Κυριακή

    Κανένα δρομολόγιο του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου στο τμήμα Διακοπτό- Καλάβρυτα- Διακοπτό δεν...

    Αντίθετος με την κατάργηση των «μελών του δίευρου» ο Πολάκης

    Μετωπική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους...

    Στο μικροσκόπιο του Ανθρωποκτονιών οι τρεις θάνατοι οικογένειας στο Ελληνικό – Ο «χαμός» του γιου που προκάλεσε την έρευνα

    Στο μικροσκόπιο της έρευνας των στελεχών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών...