Οργή των οπαδών των αγγλικών ομάδων για τη δημιουργία της European Super League

    Ημερομηνία:

    Η απόφαση των μεγάλων ομάδων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να δημιουργήσουν μια κλειστή λίγκα έχει φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο, με τον περισσότερο κόσμο να μη βλέπει με καλό μάτι τη συγκεκριμένη κίνηση.

    Οι οπαδοί των αγγλικών ομάδων που ίδρυσαν την European Super League αποδοκιμάζουν την απόφαση αυτή με επίσημες ανακοινώσεις και έντονη αποδοκιμασία, ξεκαθαρίζοντας πως αδιαφορούν οι διοικήσεις για τον κόσμο, αλλά και για το ίδιο το άθλημα, γι’ αυτό και θα υπάρξουν μαζικές αντιδράσεις.

    Οι οργανωμένοι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξέφρασαν επίσημα την οργή τους:

    «Οι ανακοινώσεις αυτές είναι απαράδεκτες και σοκάρουν τους φιλάθλους της Γιουνάιτεντ, όπως και των άλλων ομάδων. Μια κλειστή λίγκα επίλεκτων και πλούσιων κλαμπ είναι κόντρα σε όσα το ποδόσφαιρο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρεσβεύουν. Η προώθηση αυτών των προτάσεων χωρίς να ζητηθεί η άποψη των φιλάθλων και εν μέσω πανδημίας, όταν ο κόσμος θα έπρεπε να είναι ενωμένος και όχι να φέρεται εγωιστικά, επιβαρύνει κι άλλο τη θέση. Η απόσχιση από την UEFA θα αποτελεί προδοσία απέναντι σε όσα αντιπροσωπεύει ο σύλλογός μας. Καλούμε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτήν την κίνηση να την αποσύρουν».

    Ανάλογη η θέση και των συμπολιτών της Σίτι:

    «Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι από αυτήν την εξέλιξη. Ως φίλαθλοι είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε αποσχιστική κίνηση για τη δημιουργία μιας διοργάνωσης που δεν έχει αθλητικές αξίες και έχει κίνητρο μόνο την απληστία, ενώ έχει δημιουργηθεί χωρίς να ληφθούν υπόψη οι γνώμες των φιλάθλων αγνοώντας τις παραδόσεις του αθλήματος. Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε κόντρα σε αυτή την πρόταση και να συνεργαστούμε με άλλα γκρουπ φιλάθλων για να ακουστεί η φωνή μας. Κάποιοι ιδιοκτήτες, άσχετα με το από πού προέρχονται, πιστεύουν πως το ποδόσφαιρο τούς ανήκει. Δεν ανήκει όμως σε αυτούς, αλλά σε μας, τους φιλάθλους, ανεξάρτητα από το ποια ομάδα υποστηρίζουμε».

    Το Arsenal Supporting Trust έκανε σε tweet λόγο για τον «… θάνατο της Άρσεναλ ως αθλητικό θεσμό».

    Η αντίστοιχη οργάνωση φιλάθλων της Τότεναμ χαρακτήρισε την απόφαση της ομάδας καθοδηγούμενη από φιλαργυρία και ιδιοτέλεια που αντίκεινται στις αξίες που πρεσβεύει το κλαμπ.

    Οι φίλοι της Τσέλσι, με τη σειρά τους, αναφέρουν πως «… σήμερα βιώσαμε την υπέρτατη προδοσία. Είναι μια απόφαση προς όφελος της τσέπης των πλουσίων, που δε λαμβάνει υπόψη τους πιστούς φιλάθλους, αλλά και το παρελθόν και το μέλλον του ποδοσφαίρου μας. Είναι κάτι ασυγχώρητο, αρκετά πια!»

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα τουρκικά φουντούκια προκαλούν ράλι τιμών και στην ελληνική αγορά

    Αν κάποιος έχει επισκεφτεί πρόσφατα μια κάβα ή ένα...

    ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ: Με λαμπρότητα αύριο οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

    Με λαμπρότητα θα εορτασθεί και φέτος η ιστορική επέτειος...

    Σε έξαρση τα διαζύγια στην Πάτρα – Στοιχεία

    Τα ζευγάρια, σήµερα, φαίνεται να παντρεύονται για να… χωρίσουν,...

    Spaghetti alla chiummenzana (Σπαγκέτι με κόκκινη καυτερή σάλτσα)

    Μια απλούστατη, καυτερή και μυρωδάτη μακαρονάδα με καταγωγή από...