Οριστικό: Έκλεισαν οι ημερομηνίες για την αναβάθμιση των F-16 blk50 σε «οχιές του Αιγαίου»

    Ημερομηνία:

    Του Χρήστου Μαζανίτη

    Ο κύβος ερρίφθη και η Πολεμική Αεροπορία βρίσκεται μία ανάσα πριν από την τελική συμφωνία με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση επιπλέον 38 F-16 block 50 σε Viper. Το enikos.gr αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία του προγράμματος.

    Η Πολεμική Αεροπορία δράττει κάθε ευκαιρίας και τρέχει με υπερηχητικούς ρυθμούς κάθε πρόγραμμα ενίσχυσης και ανανέωσης του στόλου, που της εμφανίζεται. Δεν επαναπαύτηκε ούτε στο πρόγραμμα αναβάθμισης των 82 F-16 block 52+  σε Viper, ούτε στην προμήθεια των 24 Rafale, ούτε στην παραγγελία των 20 F-35. Στόχος είναι να έχει ετοιμοπόλεμα όσο το δυνατόν περισσότερα μαχητικά 4,5 και 5 ης γενιάς έναντι κάθε απειλής.

    Το πρόγραμμα της ΠΑ, όπως έχουμε πολλάκις αναφέρει στο enikos.gr, περιλαμβάνει την διάθεση συνολικά 120 μαχητικών F-16 στην έκδοση Viper. Έτσι, μετά από αρκετές καθυστερήσεις και πιέσεις, παίρνουν σειρά για αναβάθμιση τα 38 F-16 block 50, που είναι μέρος της δεύτερης παραγγελίας που είχε κάνει η Ελλάδα από τις ΗΠΑ το 1999.

    Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr, το διάστημα 24-28 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στην Αθήνα κλιμάκιο Αμερικανών, οι οποίοι θα συμμετέχουν στο workshop με στελέχη από το ΓΕΑ για το πρόγραμμα αναβάθμισης των block 50.

    Ήδη, οι Επιτελείς έχουν λάβει στα χέρια τους λίστα με όλα όσα μπορούν να πραγματοποιηθούν ως παρεμβάσεις αναβάθμισης των μαχητικών. Οι πληροφορίες του enikos.gr. αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων το επίμαχο χρονικό διάστημα θα προκύψει το μείγμα των αναβαθμίσεων, καθώς και οι εργασίες που θα πρέπει να γίνουν στη δομική ενίσχυση των μαχητικών ώστε είναι εφάμιλλα των 82 που ήδη αναβαθμίζονται.

    Σε ότι αφορά τα παλαιότερα F-16 block 30, που απέκτησε η ΠΑ το 1989, υπάρχουν σκέψεις μερικής αναβάθμισής τους με τα απάρτια που θα προκύψουν από τα block 50 και 52+, με τις εργασίες να πραγματοποιούνται στην 111 Πτέρυγα Μάχης. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η Τουρκία έχει χάσει οριστικά το τρένο για αναβάθμιση του δικού της στόλου των F-16, που πλέον υπόκεινται σε λύσεις με εγχώριας παραγωγής συστήματα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας.

    Φλίγκος
    ICECAP

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το τέλειο ταξίδι με τρένο είναι αργό και διασχίζει την Ιταλία

    Tο La Dolce Vita Orient Express είναι έτοιμο για...

    Πληρωμή ΦΠΑ με τον μήνα από τέλος Μαΐου – Ποιες επιχειρήσεις εντάσσονται πρώτες στο νέο καθεστώς

    Πρεμιέρα κάνει στο τέλος Μαΐου το νέο σύστημα υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ σε μηνιαία -αντί για...

    ΠΑΤΡΑ: Τράκαρε στην Αγυιά σταθμευμένα οχήματα και το ‘σκασε!

    Βρήκαν τα αυτοκίνητά τους τρακαρισμένα! Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν λίγη...

    Όταν ο Πάπας Λέων ΙΔ’ συνάντησε τον Θανάση Βέγγο

    Την απίστευτη συνάντηση του Πάπα Λέοντα  ΙΔ' με τον Θανάση Βέγγο αφηγείται στο...