ΟΣΕ: Με 2,3 εκατ. ευρώ αναβαθμίζεται το τμήμα Κατάκολο – Πύργος – Αρχ.Ολυμπία

    Ημερομηνία:

    Υπεγράφη μετά από ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό, στις 6 Νοεμβρίου του 2020 από τον Αναπλ. Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Αθ. Κοτταρά και την εταιρία ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΤΕ, σύμβαση αναβάθμισης-επισκευής της υφιστάμενης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής του τμήματος Κατάκολο-Πύργος – Αρχ.Ολυμπία.

    Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η αύξηση των δρομολογίων στην υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή. Με την ανακατασκευή των υποδομών της γραμμής προβλέπεται νέα διαμόρφωση στις αποβάθρες σταθμών/στάσεων, ασφαλτόστρωση ισόπεδων διαβάσεων, καθώς και εγκατάσταση 11 Αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ) που θα εξασφαλίσουν την ομαλή κυκλοφορία των διερχόμενων συρμών και οχημάτων σε κύριους οδικούς κόμβους.

    Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης – βελτίωσης της επιδομής της σιδηροδρομικής γραμμής. Επίσης θα γίνει συντήρηση της γέφυρας του ποταμού Ενιπέα καθώς και της γέφυρας στην περιοχή Στρέφη. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των εργασιών δεν θα υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας.

    Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.311.156,34 ευρώ με χρηματοδότηση 100 % από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ΕΣΠΑ 2014-2020 και θα ολοκληρωθεί σε 24 μήνες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυτές είναι οι 15 λέξεις που λέμε όλοι οι Έλληνες

    Κάνε ένα τεστ με τον εαυτό σου. Πόσες φορές...

    Αυτό το πασίγνωστο εμβόλιο αποτελεί «ασπίδα» κατά του εμφράγματος

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%bc%ce%b2%cf%8c%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%af/

    Ένας άντρας έσωσε 6.500 πρόωρα μωρά μετατρέποντάς τα σε νούμερο για τσίρκο

    Το 1903 το λούνα παρκ του Κόνι Άιλαντ στη Νέα Υόρκη φιλοξενούσε ένα...