Όσκαρ 2022: Η Ακαδημία τίμησε τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη

    Ημερομηνία:

    Ελληνικό άρωμα είχαν τα φετινά βραβεία Οσκαρ. Πέρα από τον Νίκο Καλαϊτζίδη, ο οποίος εργάστηκε στα οπτικά εφέ της ταινίας «Free Guy» και διεκδίκησε βραβείο στην κατηγορία των Καλύτερων Οπτικών Εφέ, η Ακαδημία τίμησε τη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.

    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και στην 94η τελετή απονομής των βραβείων, παρουσιάστηκε το αφιέρωμα «In Memoriam». Ένα συγκινητικό βίντεο, έξι περίπου λεπτών, με το οποίο οι διοργανωτές τιμούν τα αγαπημένα πρόσωπα που έφυγαν από τη ζωή τη χρονιά που μας πέρασε.

    Ανάμεσά τους, φυσικά, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος μάς αποχαιρέτησε τον περασμένο Σεπτέμβρη.

    Ένας από τους επιδραστικότερους Έλληνες του 20ου αιώνα που με το καλλιτεχνικό και πνευματικό του έργο, την πολιτική του σκέψη και τους αγώνες του για τη Δημοκρατία, την Αλληλεγγύη και την Ειρήνη άφησε, όσο λίγοι, το στίγμα του στη διαμόρφωση της φωτεινής πλευράς της σύγχρονης ελληνικής κουλτούρας.

    Συνυπήρξε, συνεργάστηκε, συνδημιούργησε με τις πιο ξεχωριστές προσωπικότητες του ελληνικού πνεύματος και μαζί συνδιαμόρφωσαν τον σύγχρονο εθνικό μας πολιτιστικό πλούτο.

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Ιωάννα Τούνη μας δείχνει το sexy μαύρο μπικίνι της στην Σαντορίνη

    Η Ιωάννα Τούνη μας δείχνει το sexy μαύρο μπικίνι...

    Τιμές-ρεκόρ σε κοτόπουλο και γαλοπούλα: Πώς επιβαρύνονται τα ελληνικά νοικοκυριά

    Τόσο το κοτόπουλο όσο και η γαλοπούλα , έχουν πλέον γίνει σχετικά ακριβά...

    Αυτή είναι η ασφαλέστερη ευρωπαϊκή χώρα για τους οδηγούς

    Η Νορβηγία παραμένει η ασφαλέστερη ευρωπαϊκή χώρα για τους χρήστες του οδικού δικτύου, με...

    ΠΑΤΡΑ: Αλλο ένα επικίνδυνο κτίριο από τα… αμέτρητα της πόλης

    Ένα ακόμα κτίριο κινδύνου, στην οδό Πανεπιστημίου. Βρίσκεται σε...