Ουκρανία: Εγκαταλελειμμένα πτώματα Ρώσων στρατιωτών σε τρένα-ψυγεία

    Ημερομηνία:

    Οι Ρώσοι στρατιώτες χρησιμοποιούν «φορητά κρεματόρια» για να καλύψουν τα δικά τους εγκλήματα πολέμου καθώς και τον πραγματικό αριθμό των νεκρών τους στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Για τον Μπεν Γουάλας, οι διοικητές του Πούτιν στην Ουκρανία αρνούνται να παραδεχθούν την αλήθεια καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου.

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Sun», σε χθεσινή του ομιλία στο Εθνικό Μουσείου Στρατού στο Λονδίνο, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Από τον Φεβρουάριο γινόμαστε μάρτυρες μιας συστημικής άρνησης να υποστηρίζουμε την αλήθεια σε επίπεδο διοίκησης και αυτό συνεχίζει», τόνισε ο Μπεν Γουάλας και πρόσθεσε: «Σκεφτείτε μόνο το γεγονός ότι φορητά κρεματόρια μεταφέρονται στα πεδία των μαχών όχι μόνο για να κρύψουν τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου αλλά και τις σορούς των Ρώσων στρατιωτών».

    krematoria_2

    Ο Βρετανός υπουργός κατηγόρησε εκ νέου τη Μόσχα για επανάληψη πρακτικών των ναζιστών: «Μέσω της εισβολής τους στην Ουκρανία, ο Πούτιν, ο ενδότερος κύκλος και οι στρατηγοί του τώρα αντικατοπτρίζουν το φασισμό και την τυραννία από 70 χρόνια πριν, επαναλαμβάνοντας τα σφάλματα των απολυταρχικών καθεστώτων του περασμένου αιώνα. Η τύχη τους πρέπει επίσης, σίγουρα, να είναι τελικά η ίδια».

    Δείτε βίντεο:

    Russia’s Victory Day puts focus on military's losses in Ukraine

     

    Το Al Jazeera έδειξε ως αποδεικτικά στοιχεία του γεγονότος ότι είναι Ρώσοι στρατιώτες με ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο που έχει ετικέτα στην ρωσική γλώσσα που δείχνει ότι έχει κατασκευασθεί στο εργοστάσιο Technicom της Αγίας Πετρούπολης. Επίσης στα ρούχα ενός από τους νεκρούς στρατιώτες υπάρχει το διακριτικό στολής που γράφει «Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας».

    alexisfairo-56

    Στο βίντεο δείχνουν διακριτικά του Σώματος αλεξιπτωτιστών, ενώ η δημοσιογράφος χαρακτηρίζει το σκοτωμένο στρατιώτη «αλεξιπτωτιστή των επίλεκτων μονάδων».

    Στα ρούχα του βρέθηκε σακουλάκι με πλήθος χρυσών κοσμημάτων. Ο συνταγματάρχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Βλαντίμιρ Λιαμζίν δήλωσε ότι η Ρωσία αρνείται να περισυλλέξει τους νεκρούς της από τα πεδία των μαχών και ότι, αν η ρωσική κυβέρνηση δεν αλλάξει την στάση της στο θέμα αυτό, τότε η Ουκρανία θα αναλάβει με δικά της έξοδα τις κηδείες τους.

    russoi-1
    russoi-2

    Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε τις εν λόγω πληροφορίες. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει για τελευταία φορά στις 25 Μαρτίου ότι στην Ουκρανία 1351 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 3.825 τραυματίσθηκαν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συνελήφθησαν δύο άνδρες για διακίνηση ναρκωτικών στη Ναύπακτο

    Κατασχέθηκαν περίπου -103- γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης και -2- κινητά...

    Μετρό Αθήνας: 30.000 επιβάτες το πρώτο βράδυ 24ωρης λειτουργίας

    Είκοσι έξι επιπλέον δρομολόγια, που ισοδυναμούν με 25.000-30.000 επιβάτες...

    Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες διάρρηξης σε οικία με λεία 242.000 ευρώ

    Δύο αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 38 ετών, που είχαν...

    ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΣ: Αποχαιρετούμε τον Νίκο Φουντόπουλο

    Με βαθειά κατάνυξη και πίστη στον Κύριο της ζωής...