Ουκρανία: Η Ρωσία σχεδιάζει να εκτοξεύσει διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο το βράδι της Κυριακής, λέει το Κίεβο

Ημερομηνία:

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου προκειμένου να εκφοβίσει την Ουκρανία και τη Δύση.

Η εκτόξευση κατά τη διάρκεια της νύχτας διατάχθηκε να γίνει από τη ρωσική περιφέρεια Σβερντλόφσκ, ανέφερε η υπηρεσία GUR σε μια ανακοίνωση στην εφαρμογή Telegram. Προστίθεται πως η εμβέλεια του πυραύλου ξεπερνάει τα 10.000 χιλιόμετρα.

«Προκειμένου να ασκήσει επιδεικτικά πίεση και να εκφοβίσει την Ουκρανία, και επίσης κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, η επιτιθέμενη χώρα Ρωσία σκοπεύει να πραγματοποιήσει εκτόξευση, για σκοπούς «εκπαίδευσης και μάχης», ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου RS-24 …», λέει η GUR στην ανακοίνωση.

Δείτε σχετική ανάρτηση:

 

Προς το παρόν, η Ρωσία δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την ανακοίνωση της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Κατερίνα Σολωμού: 180 και πλέον παρεμβάσεις για μια Εθνική Αγροτική Πολιτική με επίκεντρο τον παραγωγό

H Καθηγήτρια ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών & Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου...

Πάτρα: Απεργία αύριο σε γνωστό πατρινό ζαχαροπλαστείο! Απέλυσε υπάλληλο… γιατί ζήτησε να πληρώνεται τις Κυριακές

24ωρη απεργία προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας στα καταστήματα...

Τα 6 ζευγάρια ζωδίων που ταιριάζουν απόλυτα – Ποιοι είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον

Τα ετερώνυμα έλκονται, τουλάχιστον στην περίπτωση των ζωδίων. Όσα βρίσκονται...